HIRDETŐ

Forrás: facebook: Átol Tibor - Gluténmentes Séf

Nagymama Túrós batyuja

A túrós batyu a nagymamám specialitása, így én is gyakran elkészítem. Ez a recept egy igazi magyaros finomság, melynek elkészítése elképzelhető pár egyszerű lépésben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 200 g túró Hozzáadott
  • porcukor a megszórásra Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A lisztet egy mély tálba szitáljuk, közepében mélyedést képezünk, ebbe tesszük az összemorzsolt élesztőt, a langyos tej felét, a tojást, a cukrot és a sót. A tészta állagának eléréséhez apránként adagoljuk hozzá a maradék tejet. Eleinte kanállal, majd kézzel, alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat, hogy sima, rugalmas tésztát kapjunk.

2. Lépés

Ha a tészta hajlamos ragadni, egy kis liszttel szórjuk meg. Abban az esetben, ha a tészta túlságosan száraz, egy picit még adhatunk hozzá a tejünkből.

3. Lépés

A tésztát letakarva, langyos helyen hagyjuk 1 órán keresztül kelni.

4. Lépés

Miután a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki kb. fél centi vastagságúnak. Tipp: Itt nagyon vigyázni kell, hogy a tészta egyenletesen legyen kinyújtva, mert a vékonyabb részeken könnyebben kiszivároghat a túró.

5. Lépés

A kinyújtott tésztát 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk, majd mindegyik közepére tegyünk egy kanál túrót. A tetejét penge segítségével csipkézzük össze.

6. Lépés

Forró olajban süssük ki a túrós batyukat, míg aranybarnák nem lesznek. Vigyázzunk, mert könnyen megégnek!

7. Lépés

Az elkészült batyukat szűrőbe helyezzük, hogy az olaj lecsöpöghessen róluk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek