HIRDETŐ

Forrás: konfikkonfik from Getty Images

Narancsmártás

Narancsmártás receptje, amely jól illik hús- vagy halételekhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 darab Narancsok Hozzáadott
  • 12 csészék Cukor Hozzáadott
  • 14 csészék Vizek Hozzáadott
  • 2 kanalak Vaj Hozzáadott
  • Só a fűszerezéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Először készítsük elő a narancsot. Mossuk meg a narancsokat, távolítsuk el a héjukat, majd vágjuk őket apró darabokra. Fontos, hogy a szeleteléskor kiszabaduló levet megtartsuk. Ez a lé extra narancsos ízt ad a mártásnak.

2. Lépés

Ezután lassan oldja fel a cukrot a lábasban lévő vízben, hogy szirupot kapjon. Amikor a cukor teljesen feloldódott, adjuk hozzá a narancsdarabokat. Főzzük a mártást közepes lángon körülbelül 15 percig, vagy amíg elég sűrű nem lesz.

3. Lépés

Amikor a mártás elkészült (lehet, hogy még egy kicsit folyósnak tűnik, de ahogy hűl, besűrűsödik), adjuk hozzá a vajat és egy kis sót. A vaj krémes állagot ad a mártásnak, a só pedig tökéletesen kiegyensúlyozza a mártás édességét. És kész is! A mártása készen áll, hogy kedvenc húsához vagy steak halához tálalja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Mascarpone

141 receptek

Sült

585 receptek

Ebéd

2588 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek

Desszert

1950 receptek