HIRDETŐ

Forrás: freepik

Nyögő káposztával

A Nyögő káposzta az egyik legismertebb magyaros egytálétel, a hagyományosan főtt sertéshúsból és káposztából készülő igazi népi fogás. Különlegessége a pikáns, savanykás ízvilág. Télen különösen jól esik egy tál belőle.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
90
  • 60 dkg sertéslapocka Hozzáadott
  • 60 dkg savanyú káposzta Hozzáadott
  • 2 ks közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 5 szem szezámmag Hozzáadott
  • 2 dl sör Hozzáadott
  • 112 dl paradicsomszósz Hozzáadott
  • 3 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

4 perc.
1. Lépés

A sertéslapockát kis kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Átszedjük egy nagy lábosba.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, és gyorsan elkeverjük.

3. Lépés

A hagymás alapot hozzáadjuk a húsokhoz, majd hozzáadjuk az apróra vágott savanyú káposztát, a babérlevelet, a köményt, a borsot és a paradicsomszószokat. Felöntjük a sörrel.

4. Lépés

Lefedve, közepes lángon puhára főzzük (kb. 60-70 perc).

5. Lépés

Tálaláskor meghintjük a pirított szezámmaggal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek