HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Olajbogyó olajban

Ez egy egyszerű, hagyományos recept az olajbogyó pácolásához. Finom és egészséges snacket készíthetünk belőle, amelyet az év bármely szakában fogyaszthatunk. Az olajbogyót nem nehéz magadnak pácolni, mint a mediterrán országokban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 Gram Zöld vagy fekete olajbogyó Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 100 Gram tengeri só Hozzáadott
  • 2 Citromok Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • Friss kakukkfű és rozmaring Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Borsszemek Hozzáadott
  • extra szűz olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az olajbogyó olajban recepthez alaposan mossuk meg az olajbogyót, és tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a vizet és a tengeri sót, és keverjük addig, amíg a só feloldódik. Az olajbogyókat teljesen el kell fednie a víznek. Fedjük le a tálat, és hagyjuk állni 3 napig, naponta cserélve a vizet.

2. Lépés

A negyedik napon engedje le a vizet a tálból, és hagyja megszáradni az olajbogyókat.

3. Lépés

Amíg az olajbogyók száradnak, készítsük el a savanyúságot: Mossuk meg a citromot, és vágjuk fel szeletekre. Vágjuk fel a fokhagymagerezdeket, és keverjük össze a kakukkfűvel és a rozmaringgal, a borsszemekkel és a citromszeletekkel.

4. Lépés

Tegyük az olajbogyót egy üvegbe, és adjuk hozzá a fűszerkeveréket. Öntsünk rá annyi olívaolajat, hogy az összes olajbogyót ellepje.

5. Lépés

Zárja le az üveget, és hagyja hűvös, sötét helyen legalább két hétig, hogy az ízek kifejlődhessenek.

6. Lépés

Két hét pácolás után a pácolt olajbogyó már fogyasztható. A hűtőszekrényben több hónapig tárolható. Tökéletes rágcsálnivaló egy ital vagy mediterrán étel mellé.

Hasonló receptek

Friss paradicsomsaláta mozzarellával és rukkolával

Ennek az egyszerű, mégis finom ételnek a titka a friss hozzávalókban rejlik, ezért válasszuk ki őket bölcsen!

Kemencében zöldség burgonyával gyors és egyszerű vegetáriánus

Mielőtt felfedeztem ezt a sütőben sült burgonyás zöldségek receptjét, gyakran küzdöttem azzal, hogy egy ízletes és egyben egészséges ételt készítsek. Mióta először elkészítettem ezt a receptet, állandó szereplője lett a konyhámnak. A sült zöldségek és a ropogós burgonya kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan, és minden alkalommal alig várom, hogy elkészíthessem.

Cékla saláta almával tele vitaminokkal

Ez a recept a család kedvence, és gyakran készítem ebédre és piknikre. Ez egy friss és ropogós saláta édes és savanykás ízzel, amely jól illik a grillezett csirkéhez vagy halhoz. A cékla és az alma kombinációja gyönyörű színt ad ennek a salátának, és ha hozzám hasonlóan szereted a friss citrom és a kapor ízét, akkor ez a saláta kihagyhatatlan.

Cékla saláta almával tele vitaminokkal

Ez a recept a család kedvence, és gyakran készítem ebédre és piknikre. Ez egy friss és ropogós saláta édes és savanykás ízzel, amely jól illik a grillezett csirkéhez vagy halhoz. A cékla és az alma kombinációja gyönyörű színt ad ennek a salátának, és ha hozzám hasonlóan szereted a friss citrom és a kapor ízét, akkor ez a saláta kihagyhatatlan.

Édeskömény saláta receptje almával

Gyakran készítettem már ezt a könnyű és frissítő salátát, hogy kielégítsem a ropogós zöldségek és a ropogós alma iránti szeretetemet. Az édeskömény és az alma kombinációja kellemes kontrasztot teremt mind ízben, mind textúrában. A citrom és a bazsalikom hozzáadása extra frissességet és élénkséget ad a salátának, ami fokozza ennek az ételnek az ízét.

Különböző fajtájú savanyított zöldségek

Ez a savanyúság receptje abszolút kihagyhatatlan a konyhámban, és már számtalanszor elkészítettem. A zöldségek savanyítása remek módja annak, hogy a megmaradt zöldségeket ízletesen tartósítsuk, finom köretet készítsünk belőlük, vagy ízesítsük a salátákat, szendvicseket stb. A módszerben az a csodálatos, hogy különböző zöldségekkel és ízekkel kísérletezhetünk. Az a csodálatos ebben a módszerben, hogy különböző zöldségekkel és ízekkel kísérletezhet.

Egészséges klasszikus Superfood Kale saláta

Ez a saláta igazi energiabomba, és nem csak egy köret, hanem önmagában is teljes értékű étkezés lehet. A friss és egészséges összetevők az ízek és textúrák kellemes keverékét alkotják, és elkészítése mindig is öröm volt.

Kimchi saláta koreai konyha

A kimchi saláta a koreai konyha elengedhetetlen része, és gyakran készítem el a barátaimnak és a családomnak. Az erjesztett étel nemcsak finom, hanem jót tesz az egészségnek is. Az elkészítése egy kis időt és türelmet igényel, de az íze mindenképpen megéri.

Hasonló receptek

Friss paradicsomsaláta mozzarellával és rukkolával

Ennek az egyszerű, mégis finom ételnek a titka a friss hozzávalókban rejlik, ezért válasszuk ki őket bölcsen!

Kemencében zöldség burgonyával gyors és egyszerű vegetáriánus

Mielőtt felfedeztem ezt a sütőben sült burgonyás zöldségek receptjét, gyakran küzdöttem azzal, hogy egy ízletes és egyben egészséges ételt készítsek. Mióta először elkészítettem ezt a receptet, állandó szereplője lett a konyhámnak. A sült zöldségek és a ropogós burgonya kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan, és minden alkalommal alig várom, hogy elkészíthessem.

Cékla saláta almával tele vitaminokkal

Ez a recept a család kedvence, és gyakran készítem ebédre és piknikre. Ez egy friss és ropogós saláta édes és savanykás ízzel, amely jól illik a grillezett csirkéhez vagy halhoz. A cékla és az alma kombinációja gyönyörű színt ad ennek a salátának, és ha hozzám hasonlóan szereted a friss citrom és a kapor ízét, akkor ez a saláta kihagyhatatlan.

Cékla saláta almával tele vitaminokkal

Ez a recept a család kedvence, és gyakran készítem ebédre és piknikre. Ez egy friss és ropogós saláta édes és savanykás ízzel, amely jól illik a grillezett csirkéhez vagy halhoz. A cékla és az alma kombinációja gyönyörű színt ad ennek a salátának, és ha hozzám hasonlóan szereted a friss citrom és a kapor ízét, akkor ez a saláta kihagyhatatlan.

Édeskömény saláta receptje almával

Gyakran készítettem már ezt a könnyű és frissítő salátát, hogy kielégítsem a ropogós zöldségek és a ropogós alma iránti szeretetemet. Az édeskömény és az alma kombinációja kellemes kontrasztot teremt mind ízben, mind textúrában. A citrom és a bazsalikom hozzáadása extra frissességet és élénkséget ad a salátának, ami fokozza ennek az ételnek az ízét.

Különböző fajtájú savanyított zöldségek

Ez a savanyúság receptje abszolút kihagyhatatlan a konyhámban, és már számtalanszor elkészítettem. A zöldségek savanyítása remek módja annak, hogy a megmaradt zöldségeket ízletesen tartósítsuk, finom köretet készítsünk belőlük, vagy ízesítsük a salátákat, szendvicseket stb. A módszerben az a csodálatos, hogy különböző zöldségekkel és ízekkel kísérletezhetünk. Az a csodálatos ebben a módszerben, hogy különböző zöldségekkel és ízekkel kísérletezhet.

Egészséges klasszikus Superfood Kale saláta

Ez a saláta igazi energiabomba, és nem csak egy köret, hanem önmagában is teljes értékű étkezés lehet. A friss és egészséges összetevők az ízek és textúrák kellemes keverékét alkotják, és elkészítése mindig is öröm volt.

Kimchi saláta koreai konyha

A kimchi saláta a koreai konyha elengedhetetlen része, és gyakran készítem el a barátaimnak és a családomnak. Az erjesztett étel nemcsak finom, hanem jót tesz az egészségnek is. Az elkészítése egy kis időt és türelmet igényel, de az íze mindenképpen megéri.

Reels

Új