HIRDETŐ

Forrás: Wiktory from Getty Images

Paradicsomdzsem

A paradicsomdzsem egy ötletes és ízletes alternatíva a hagyományos édes lekvárokhoz. Egyedi édes-savanyú ízével és gyönyörű vörös színével nagyszerű kiegészítő a reggelikhez, de különböző desszertekhez is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1500 g Paradicsom Hozzáadott
  • 1000 g cukor Hozzáadott
  • 1 db citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Megtisztítjuk a paradicsomokat, darabokra vágjuk és egy fazékba tesszük.

2. Lépés

Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, majd közepes lángon főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

3. Lépés

Ezután növeljük a hőmérsékletet és főzzük még körülbelül 20 percig, amíg az elegy meg nem sűrűsödik.

4. Lépés

Az elkészült lekvárt üvegekbe töltjük.

5. Lépés

Bezárjuk és hagyjuk kihűlni. A dzsemet hűvös és sötét helyen tároljuk.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1149 receptek

Mascarpone

124 receptek

Olcsó ételek

469 receptek

Sütemények

818 receptek

Gyors ételek

1914 receptek

Desszert

1808 receptek

Tészta

334 receptek

Ebéd

2391 receptek