HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/DIUo9125Lyx4rWhxEKDd/e46251f80cc7e794b01379c5959d75.jpeg)
Forrás: Youtube
Paradicsomos káposzta
Van aki szereti, és van aki kevésbé pozitívan viszonyul hozzá rossz gyermekkori emlékek miatt. Ezt a receptet azonban érdemes kipróbálni, ha elkapna a nosztalgia. Tökéletes kísérője a fasírtnak!
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 4 szelet szalonna
- 1 vöröshagyma felkockázva
- 1 közepes káposzta 8 szeletre vágva
- 2 paradicsomkonzerv
- 1 paradicsomszósz konzerv
- 1 teáskanál só
- 1⁄4 teáskanál bors
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A felkockázott szalonnát pirítsuk meg egy lábasban.
2. Lépés
Adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk üvegesre.
3. Lépés
Szórjuk rá a káposztát, majd öntsük bele a konzerveket. Sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön főzzük 15 percig.
4. Lépés
Amikor a káposzta megpuhul, készen is vagyunk.