HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Párolt lilakáposzta

Mindenképpen próbáld ki ezt a receptet, garantálom, hogy nem fogsz csalódni! Ez a klasszikus magyar recept csodálatos kísérője lehet a húsból készült ételeknek, a lilakáposzta pedig igazi vitaminbomba a hideg téli napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes méretű lilakáposzta Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 2 evőkanál almaecet Hozzáadott
  • 14 teáskanál Szegfűszeg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A lilakáposztát alaposan mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre. Ügyeljünk arra, hogy a káposzta szeletek ne legyenek túl vastagok, mert így gyorsabban és egyenletesebben párolódnak.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és dobjuk rá a finomra aprított vöröshagymát. Pároljuk, míg üveges nem lesz.

3. Lépés

Adagoljuk hozzá a káposztát, és kevergessük folyamatosan. Ez fontos, mert így kerülhetjük el, hogy a káposzta megégjen.

4. Lépés

Szórjuk meg sóval, borssal, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, majd adjunk hozzá almaecetet és szegfűszeget is. A fűszerezés fontos része a receptnek, ne spóroljunk vele!

5. Lépés

Alacsony lángon főzzük tovább, míg a káposzta megpuhul de még kissé roppanós marad. Ez körülbelül 20-30 percig tart.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek