HIRDETŐ

Forrás: canva

Pillekönnyű aranygaluska

A pillekönnyű aranygaluska egy népszerű magyar édesség, amely apró élesztős tésztagömbökökből készül, amelyeket vajban és vanília édes cukorban forgatnak, majd egymásra rakva sütnek ki. A végeredmény egy omlós és lédús desszert, amit bármely alkalomra elkészíthetsz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag száraz élesztő Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 12 tk Hozzáadott

Cukorköntő

  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott

Tálaláshoz

  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 2 ek porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

1. lépés: Tészta készítése

2. Lépés

2. lépés: Cukorköntő készítése

3. Lépés

3. lépés: A tészta formázása és a cukorköntőbe forgatása

4. Lépés

4. lépés: Sütés 180 °C-on, 30-35 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz

5. Lépés

5. lépés: Tálalás tejföllel és porcukorral megszórva

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek