HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/gnDzUK6B6LbrBcqysvrr/2d536db67ff9774f7c1904ec556e28.png)
Forrás: canva
Pillekönnyű aranygaluska
A pillekönnyű aranygaluska egy népszerű magyar édesség, amely apró élesztős tésztagömbökökből készül, amelyeket vajban és vanília édes cukorban forgatnak, majd egymásra rakva sütnek ki. A végeredmény egy omlós és lédús desszert, amit bármely alkalomra elkészíthetsz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
Tészta
- 500 g liszt
- 1 Csomag száraz élesztő
- 250 ml tej
- 2 ek cukor
- 2 tojás
- 1⁄2 tk só
Cukorköntő
- 200 g vaj
- 200 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
Tálaláshoz
- 200 ml tejföl
- 2 ek porcukor
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
1. lépés: Tészta készítése
2. Lépés
2. lépés: Cukorköntő készítése
3. Lépés
3. lépés: A tészta formázása és a cukorköntőbe forgatása
4. Lépés
4. lépés: Sütés 180 °C-on, 30-35 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz
5. Lépés
5. lépés: Tálalás tejföllel és porcukorral megszórva