HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Xtendo

Pirított Shimeji gomba

Ez a recept a hétvégi ételek közé tartozik, amikor van időt különleges összetevők beszerzésére és az ízek élvezésére. A pirított shimeji gomba egyszerű, mégis ízletes, és remek kiegészítő a főétkezésekhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 200 g shimeji gomba Hozzáadott
  • 2 evőkanál szója szósz Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Az előkészületi idővel kapcsolatban egy kis trükk: a gombákat áztasd be vízbe mielőtt elkezded őket szeletelni, így könnyebben eltávolíthatód az esetlegesen rajtuk lévő föld vagy kosz.

2. Lépés

Melegítsd elő a serpenyőt közepes lángon, majd adj hozzá olívaolajat. Egy érdekes ajánlás a tökéletes pirításhoz: amikor a serpenyő felmelegedett, emeld le a tűzhelyről, hagyd hűlni egy kicsit, majd tedd vissza a láng fölé. Ez megakadályozza, hogy az olaj túl forró legyen, és égetett ízt adjon az ételnek.

3. Lépés

Pirítsd meg a fokhagymát az olajon, sárgára, majd rakd bele a gombát.

4. Lépés

Főzd 10-15 percig, vagy amíg a gomba el nem kezd változni a színén.

5. Lépés

Vegyít hozzá a szója szószt. Ha nem akarsz túl intenzív ízt az ételre, vidd le a lángot legkisebbre, mielőtt hozzáadod.

6. Lépés

Főzd további 2-3 percig, így biztosíthatod, hogy a szója szósz jól áthatja a gombát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Mascarpone

141 receptek

Sült

585 receptek

Ebéd

2588 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek

Desszert

1950 receptek