:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/CmOc8rUFTfBpnynvde5W/f047e28f5e70018b56ef32e50344f9.jpeg)
Forrás: Pixabay: herverot
Polvorones
Első alkalommal készítettem el az eredeti spanyol polvorones receptet a családomnak a tavalyi karácsonyi időszakban, és nem győztek belőle eleget enni! Könnyű elkészíteni, és valami igazán különlegességgel lephetjük meg vele szűkebb és tágabb környezetünket is.
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 100 g cukrozott sertésszalonna
- 100 g cukor
- 50 g Mandula
- 1⁄2 teáskanál Fahéj
- A citromhéj reszelve
- Cukor a tálaláshoz
Eljárás
Először is a sütőt előmelegítem 180°C-ra. Mindig fontos, hogy a sütőnk már a tészta beállítása előtt elérje a megfelelő hőmérsékletet.
Egy serpenyőben pirítom a lisztet állandó kevergetés mellett, amíg aranyszínű nem lesz. Figyeljünk, nehogy megégjen!
A lisztet átszórom egy tálba és hozzáadom a cukrozott sertésszalonnát, a cukrot, a darált mandulát, a fahéjat és a citromhéjat. Mindig érdemes frissen reszelt citromhéjjal dolgozni, sokkal aromásabb lesz tőle a süteményünk.
Összedolgozom az alapanyagokat, amíg el nem érem a morzsalékos tészta állagát. Figyelem, ne gyúrjuk túl, mert akkor kemény lesz a végeredmény!
A tésztából 1 cm vastagságú lapot nyújtok és 5 cm átmérőjű köröket szaggatok belőle. Az átmérő nagyságát mindenki a saját ízlése szerint állíthatja be.
A sütőpapírral bélelt tepsire helyezem a köröket és 15-20 percre a sütőbe teszem, amíg aranybarna nem lesz. Figyeljünk, mert könnyen megég!
Miután kivettem a sütőből, megvárom míg kihűl, majd megszórom cukorral.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/OemghRfifUu7fzlvWliU/1d5024f51912e814fb35b7972c3c44.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/NUMUW-52Dvbjegrommuz/7f93a22381df84604aa2c4d0f6e830.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/9GBoMN-iAVYk1i-Bw22a/9fc79811839882ab7d71930a0f31b5.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/9-aRAFRXr9y75Y0uJFDx/d4b79ce8271469cbc5078c13069c7d.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/RMF43z6wVLWzFNVlliWl/35976c04b9ad83012f371bce442d90.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/_Yc9-q8i2NdqXFCk_Ms9/2f14d6766c35bcac836ff7027fa373.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/bV_fiJ3MUqvtwhPQs-WJ/9133cc09e520e29ca55f7d59231ba6.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/UVL-OrzaQ_PtU38vZrH8/e95923312712ced5f308cb759c06f4.jpeg)












