HIRDETŐ

Forrás: TwilightArtPictures from Adobe Stock

"Printen" hagyományos német recept

Imádok sütni Printen. Mint hagyományos aacheni sütemény, karácsonykor elengedhetetlen kellék. A méz, a kandírozott cukor és a mézeskalács fűszerek ízletes keverékével mindig finom és ünnepi kiegészítő. Az évek óta tartó gyakorlás során újra és újra finomítottam a Printen receptemet, és alig várom, hogy megoszthassam Önökkel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 500 g rozsliszt Hozzáadott
  • 200 g Cukorrépaszirup Hozzáadott
  • 125 g Barna cukor cukorka Hozzáadott
  • 2 Teáskanál mézeskalácspor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Staghorn só Hozzáadott
  • 125 ml víz Hozzáadott
  • 50 g Kandírozott narancs- és citromhéj, apróra vágva Hozzáadott
  • 50 g Mandula Hozzáadott
  • Porcukor a porozáshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Tegyük a kandiscukrot egy tálba, és öntsük rá a forró vizet. Hagyjuk, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Ez a lépés nagyon fontos a Printen állaga szempontjából, ezért legyünk türelmesek.

2. Lépés

Adja hozzá a cukorrépaszirupot, a mézeskalácsfűszert és a szarvasgombasót. Mindent jól keverjen össze, amíg teljesen el nem keveredik.

3. Lépés

Adjuk hozzá a rozslisztet, és gyúrjunk kemény tésztát. Alaposan dolgozzuk el - a lisztrögök befolyásolhatják a tészta minőségét.

4. Lépés

Amikor a tészta megszilárdult, dolgozza bele a kandírozott narancs- és citromhéjat. Ezután takarjuk le a tésztát, és hagyjuk pihenni a hűtőben legalább egy éjszakán át. Ez a pihentetési idő elengedhetetlen ahhoz, hogy a tészta megkapja jellegzetes állagát, és hogy az ízek kifejlődhessenek.

5. Lépés

Másnap vegyük ki a tésztát a hűtőből, és lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki nagyon vékonyra. Vágja ki a Printeneket, és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsire. Most nyomjunk egy-egy mandulát mindegyik Printe-ra.

6. Lépés

Süssük a Printeneket 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig. Ügyeljünk arra, hogy ne legyenek túl sötétek.

7. Lépés

A Printeneket hagyjuk kihűlni egy süteményrácson. Ezután még melegen porcukorral meghintjük. Hagyjuk még néhány napig "érlelődni", mielőtt az Aachener Printeneket élvezhetnénk. Egyszerűen mennyei az ízük!

Hasonló receptek

Fantasztikusan finom mandulás macaronok

A mandulás macaronok a családomban karácsonykor elengedhetetlenek. Édesek, ropogósak és tele vannak mandulaízzel. Ezzel a hagyományos recepttel, amelyet újra és újra kipróbáltam és finomítottam, a mandulás macaronok minden ünnepi alkalom biztos sikert aratnak.

Florentine keksz Mandulás kekszek

Ez a hagyományos olasz keksz a családom és a barátaim kedvence, és minden évben karácsonykor megsütöm ezeket a finomságokat. A ropogós mandula, az édes karamell és az étcsokoládé tökéletes keveréke teszi ezeket a kekszeket ellenállhatatlanná!

Nagymama mandulás kekszei

A mandulás keksz a mi családunkban karácsonykor elengedhetetlen. Hihetetlenül könnyű elkészíteni, ropogós az állaguk és tele vannak mandulaízzel. Ezt a receptet a nagymamámtól örököltem, aki minden karácsonykor sütötte nekünk ezeket a kekszeket. Minden egyes falat kedves gyermekkori emlékeket idéz fel bennem.

Tea keksz vegán

Én személy szerint szeretem ezeket a pogácsákat különleges alkalmakra készíteni, vagy csak akkor, ha valami édesre vágyom. Ezt a receptet már sokszor elkészítettem, és minden alkalommal tökéletesen sikerült. Ráadásul vegán, így ideális a különleges étrendi igényekkel rendelkező vendégek számára is.

Karácsonyi mézeskalács ostya

Ez az ostyás mézeskalács receptje, amelyet minden évben karácsonykor készítek a családomnak és a barátaimnak. Még mindig emlékszem a meghitt téli napokra, amikor a nagymamámmal a konyhában álltunk, hogy megsüssük ezeket a finom mézeskalácsokat. Az ostyás mézeskalácsot, mint Nürnbergben, könnyű megsütni, és ízletes és finom.

Huszár fánkok Karácsonyi kekszek

A huszárfánk egy különleges finomság, amelyet már sokszor készítettem. Finom, lekvárral töltött, omlós tésztaízű, lekvárral töltött tésztájuk kicsiknek és nagyoknak egyaránt örömet okoz. A recept rendkívül egyszerű és egyszerű, így minden sütni vágyónak sikerülhet.

Sült almás torta desszert

Ez a sült almás torta egyszerre gyümölcsös és sós őszi és téli desszert, amit mindig szívesen készítek. Nemcsak a fahéj és a sült alma ízével tölti meg a házat, hanem igazi szemet gyönyörködtető látványt nyújt bármelyik dohányzóasztalon. A marcipán hozzáadásával a klasszikus sült almának egy teljesen új csavart adunk, ami nagyon népszerű.

Linzer szemek recept karácsonyi kekszek

Minden karácsonykor imádom ezt a hagyományos osztrák kekszreceptet, a Linzer Augen-t. Nemcsak csodálatosan omlósak és finomak, hanem nagyon szépek is, mert a közepükön élénkpiros málnalekvár van. Már néhány próbálkozás után elsajátítottam a receptet, és mindenkinek csak ajánlani tudom ezeket a fantasztikus kekszeket.

Hasonló receptek

Fantasztikusan finom mandulás macaronok

A mandulás macaronok a családomban karácsonykor elengedhetetlenek. Édesek, ropogósak és tele vannak mandulaízzel. Ezzel a hagyományos recepttel, amelyet újra és újra kipróbáltam és finomítottam, a mandulás macaronok minden ünnepi alkalom biztos sikert aratnak.

Florentine keksz Mandulás kekszek

Ez a hagyományos olasz keksz a családom és a barátaim kedvence, és minden évben karácsonykor megsütöm ezeket a finomságokat. A ropogós mandula, az édes karamell és az étcsokoládé tökéletes keveréke teszi ezeket a kekszeket ellenállhatatlanná!

Nagymama mandulás kekszei

A mandulás keksz a mi családunkban karácsonykor elengedhetetlen. Hihetetlenül könnyű elkészíteni, ropogós az állaguk és tele vannak mandulaízzel. Ezt a receptet a nagymamámtól örököltem, aki minden karácsonykor sütötte nekünk ezeket a kekszeket. Minden egyes falat kedves gyermekkori emlékeket idéz fel bennem.

Tea keksz vegán

Én személy szerint szeretem ezeket a pogácsákat különleges alkalmakra készíteni, vagy csak akkor, ha valami édesre vágyom. Ezt a receptet már sokszor elkészítettem, és minden alkalommal tökéletesen sikerült. Ráadásul vegán, így ideális a különleges étrendi igényekkel rendelkező vendégek számára is.

Karácsonyi mézeskalács ostya

Ez az ostyás mézeskalács receptje, amelyet minden évben karácsonykor készítek a családomnak és a barátaimnak. Még mindig emlékszem a meghitt téli napokra, amikor a nagymamámmal a konyhában álltunk, hogy megsüssük ezeket a finom mézeskalácsokat. Az ostyás mézeskalácsot, mint Nürnbergben, könnyű megsütni, és ízletes és finom.

Huszár fánkok Karácsonyi kekszek

A huszárfánk egy különleges finomság, amelyet már sokszor készítettem. Finom, lekvárral töltött, omlós tésztaízű, lekvárral töltött tésztájuk kicsiknek és nagyoknak egyaránt örömet okoz. A recept rendkívül egyszerű és egyszerű, így minden sütni vágyónak sikerülhet.

Sült almás torta desszert

Ez a sült almás torta egyszerre gyümölcsös és sós őszi és téli desszert, amit mindig szívesen készítek. Nemcsak a fahéj és a sült alma ízével tölti meg a házat, hanem igazi szemet gyönyörködtető látványt nyújt bármelyik dohányzóasztalon. A marcipán hozzáadásával a klasszikus sült almának egy teljesen új csavart adunk, ami nagyon népszerű.

Linzer szemek recept karácsonyi kekszek

Minden karácsonykor imádom ezt a hagyományos osztrák kekszreceptet, a Linzer Augen-t. Nemcsak csodálatosan omlósak és finomak, hanem nagyon szépek is, mert a közepükön élénkpiros málnalekvár van. Már néhány próbálkozás után elsajátítottam a receptet, és mindenkinek csak ajánlani tudom ezeket a fantasztikus kekszeket.

Reels

Új