HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : PublicDomainPictures

Pulyka a sütőben

A szaftos, tökéletesen sült pulyka klasszikus főétel bármilyen ünnepségen. Ez a pulyka vagy pulyka finom töltelékkel és bármilyen körettel szolgál fel karácsonyra vagy szilveszterre, ami el fogja bűvölni a családját!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Csirke és fűszerek

  • 1 Darab Pulyka (kb. 3 kg) Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 Csokor Rosemary Hozzáadott
  • 2 Csokor Kakukkfű Hozzáadott

Töltés

  • 2 Darab Hagymák Hozzáadott
  • 1 Darab fokhagymagerezd Hozzáadott
  • 1 Darab citrom Hozzáadott
  • 100 Gram vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Először mossuk meg és tisztítsuk meg a pulykát, vegyük ki a belsőségeket. Dörzsöljük be jól a külső bőrt sóval és borssal, majd szórjuk meg a fűszernövényekkel.

2. Lépés

Készítse elő a tölteléket úgy, hogy apróra vágja a hagymát és a fokhagymát, majd keverje össze citromnegyedekkel és vajjal.

3. Lépés

Most töltsd meg a pulykát úgy, hogy az előkészített masszát a belsejébe helyezed. A nyílást fogvájóval zárd le.

4. Lépés

A előkészített pulykát most süssük meg 180 fokon légkeverés mellett kb. 1,5 órán át. Ellenőrizzük a főzési folyamatot, a húsleve világosnak kell lennie.

5. Lépés

A megsütött ünnepi pulykát tálaljuk az asztalnál, és külön adjuk hozzá a tölteléket. Tálaljuk bármilyen körettel az ünnepi vacsorához. Boldog ünnepeket!

Hasonló receptek

Ropogósra sült csirkecombok a sütőben

A ropogósra sült csirkecombok receptje az egyik kedvencem egy hangulatos hétvégi étkezéshez. A csirkecombok kívül ropogósak, belül pedig puhák és szaftosak, egyszerűen ellenállhatatlanok. A receptemben használt fűszerekkel a csirkének mindig aromás, erős, de nem túl erős íze van.

Hagyományos német borjúcomb

Ez az egyszerű borjúcomb recept nagy sikert aratott a családom körében. A ropogós bőr és a zsenge, szaftos hús kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan. Ha van rá időm, nagyon szeretem lassan, alacsony hőmérsékleten sütni, hogy a lehető legtöbb ízt hozzam ki belőle. De ne aggódjon, a borjúcomb rövidebb idő alatt is elkészíthető, és akkor is nagyon finom.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Grillezett csirkecombok a sütőben

A sütőben grillezett csont nélküli csirkecombok receptje.

Marinált csirke

A marinált csirke tényleg kiváló étel, amit otthon elkészíthetsz. A fűszerek, friss fűszernövények és pác kombinációja ízletes és szaftos húsokat eredményez.

Cordon Bleu a sütőben

Ez a sütőben sült cordon bleu recept ideális, ha a hagyományos sült változat helyett egészségesebb alternatívát keres, de mégis szeretné élvezni a cordon bleu csodálatos ízét és állagát. Ezt a receptet már több családi összejövetelen is elkészítettem, és minden alkalommal nagy tapsot kapott, és biztos vagyok benne, hogy az Ön otthonában is jól fog esni!

Medvehagymával töltött csirkemell

Ízletes nyári étel, amely ideális a grillezéshez. Ez a recept meglepi Önt az ízek szokatlan kombinációjával. A medvehagyma különleges ízt és aromát ad az ételhez.

Párolt libacomb a sütőből

Imádom ezt a sütőben sült libacomb receptet, különösen a hideg évszakban. Ebben az esetben a libacombot lassan és kíméletesen sütjük a sütőben, így különösen puha és szaftos lesz. Igazi ínyencség az ízlelőbimbóknak, és mindig a menüsorom egyik csúcspontja.

Hasonló receptek

Ropogósra sült csirkecombok a sütőben

A ropogósra sült csirkecombok receptje az egyik kedvencem egy hangulatos hétvégi étkezéshez. A csirkecombok kívül ropogósak, belül pedig puhák és szaftosak, egyszerűen ellenállhatatlanok. A receptemben használt fűszerekkel a csirkének mindig aromás, erős, de nem túl erős íze van.

Hagyományos német borjúcomb

Ez az egyszerű borjúcomb recept nagy sikert aratott a családom körében. A ropogós bőr és a zsenge, szaftos hús kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan. Ha van rá időm, nagyon szeretem lassan, alacsony hőmérsékleten sütni, hogy a lehető legtöbb ízt hozzam ki belőle. De ne aggódjon, a borjúcomb rövidebb idő alatt is elkészíthető, és akkor is nagyon finom.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Grillezett csirkecombok a sütőben

A sütőben grillezett csont nélküli csirkecombok receptje.

Marinált csirke

A marinált csirke tényleg kiváló étel, amit otthon elkészíthetsz. A fűszerek, friss fűszernövények és pác kombinációja ízletes és szaftos húsokat eredményez.

Cordon Bleu a sütőben

Ez a sütőben sült cordon bleu recept ideális, ha a hagyományos sült változat helyett egészségesebb alternatívát keres, de mégis szeretné élvezni a cordon bleu csodálatos ízét és állagát. Ezt a receptet már több családi összejövetelen is elkészítettem, és minden alkalommal nagy tapsot kapott, és biztos vagyok benne, hogy az Ön otthonában is jól fog esni!

Medvehagymával töltött csirkemell

Ízletes nyári étel, amely ideális a grillezéshez. Ez a recept meglepi Önt az ízek szokatlan kombinációjával. A medvehagyma különleges ízt és aromát ad az ételhez.

Párolt libacomb a sütőből

Imádom ezt a sütőben sült libacomb receptet, különösen a hideg évszakban. Ebben az esetben a libacombot lassan és kíméletesen sütjük a sütőben, így különösen puha és szaftos lesz. Igazi ínyencség az ízlelőbimbóknak, és mindig a menüsorom egyik csúcspontja.

Reels

Új