HIRDETŐ

Forrás: freepik

Rakott kínai kel

A rakott kínai kel az egyik személyes kedvencem. Mindig is rajongtam a zöldséges ételekért, és ez a recept egy igazán finom, de egyszerű módot nyújt a kínai kel felhasználására.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy fej kínai kel Hozzáadott
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 150 g sajt Hozzáadott
  • 3 dl tejföl Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

79 perc.
1. Lépés

Először is mossuk meg alaposan a kínai kelt, majd vágjuk félbe és szeleteljük fel. Ügyeljünk arra, hogy a szár részét is használjuk fel, hiszen ott sok-sok vitamint találhatunk.

2. Lépés

Közben hámozzuk meg a burgonyát, szeleteljük fel és tegyük hideg, sós vízbe főni.

3. Lépés

Miután a kínai kel és a burgonya is fel van készítve, kezdjük el összerétegezni egy hőálló tálba. Itt van egy kis tippem: tegyünk a tálba pár csepp olajat, hogy ne ragadjon oda az ételünk.

4. Lépés

A rétegezésnél fontos, hogy minden réteget sózzunk, borsozzunk és olajozzunk meg, így az ételünk sokkal ízletesebb lesz.

5. Lépés

Az utolsó réteg mindenképpen burgonya legyen, erre öntsük rá a felvert tojásokat elkeverve a tejföllel.

6. Lépés

A tetejére szórjuk rá a reszelt sajtot, majd sütőben süssük át nagyjából 50 percen keresztül a rakottunkat.

7. Lépés

Ha kész, tálalhatjuk is. Különösen finom salátával és friss kenyérrel. De vigyázz, nagyon forró lehet, hagyd pár percig hűlni mielőtt felszolgálod!

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1145 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2385 receptek

Gyors ételek

1902 receptek

Desszert

1800 receptek

Tészta

334 receptek