HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/z1rX-d0XM2jAlgyW-_R7/7a466e21aff603e1222146fa239822.jpeg)
Forrás: Pixabay
Sajtos, túrós pogácsa házilag
Ez az egyszerű összetevőkből készült túrós pogácsa omlós, puha és tele van fehérjével. Gyors harapnivalónak és vendégvárónak is egyaránt tökéletes.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 50 dkg finomliszt
- 50 dkg margarin
- 50 dkg tehéntúró
- 1 ek só
- 2 ks tojás
- 10 dkg reszelt sajt
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Összekeverjük a lisztet, a margarint, a túrót, az egyik tojást és a sót.
2. Lépés
Kinyújtjuk a lisztezett deszkán, kiszaggatjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
3. Lépés
A pogácsák tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk a sajttal és 180 fokon, nagyjából 15 perc alatt készre sütjük.
Gazdag, "krémes" ízek! Csináltam már leírás alapján kevesebb margarinnal is, úgy nem olyan finom.