HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Sárgaborsóleves kímélően

Sárgaborsóleves, a hagyományos magyar konyha egyik ikonikus étel. Egyszerű és tápláló, ideális télies étel, ami a mindennapok részévé válhat. A következő recept körülbelül 5 személyre és 1 óra 30 perces elkészítési idővel készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 300 g sárgaborsó Hozzáadott
  • 3 Szál sárgarépa Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Szál fehérrépa Hozzáadott
  • 1 Szál petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál só Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt feketebors Hozzáadott
  • 1 teáskanál édesnemes piros pirospaprika Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A borsót előző este beáztatjuk, hogy megpuhuljon.

2. Lépés

Apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a fehérrépát és a petrezselyemgyökeret is karikákra vágjuk.

3. Lépés

A hagymát egy nagy fazékban az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát.

4. Lépés

A zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, petrezselyemgyökér) is beletesszük a fazékba, majd az egészet jól összekeverjük.

5. Lépés

Hozzáadjuk a beáztatott borsót, a sót és a borsot, majd felöntjük a vízzel.

6. Lépés

Fedő alatt, közepes lángon egy órát főzzük, közben időnként megkeverjük.

7. Lépés

Amikor a borsó már puha, levesszük a tűzről, és botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük.

8. Lépés

Ízlés szerint sóval, borssal finomítom és ha kell, pótoljuk a főzővizet.

9. Lépés

Így visszatesszük a tűzhelyre, és még 10 percig főzzük.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Desszert

1797 receptek

Tészta

333 receptek