HIRDETŐ

Sertéstokány Budapest módra

10/10 recept, azoknak akik odáig vannak a borsós húsos ételekért.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg sertéstarja Hozzáadott
  • 40 dkg gomba Hozzáadott
  • 40 dkg zöldborsó Hozzáadott
  • 30 dkg csirkemáj Hozzáadott
  • 112 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • olaj só bors majoranna kömény Hozzáadott
  • 12 dl víz Hozzáadott
  • 1 dl tejföl Hozzáadott
  • 5 ks csemege uborka Hozzáadott
  • pirospaprika keményítő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztom. A tarjaszeleteket egészen vékony csíkokra vágom, majd hozzáadom a hagymához, és fehéredésig pirítom, kb. 5-6 percig.

2. Lépés

A gombát megpucolom és negyedelem, a májat szintén feldarabolom. Az apróra vágott paradicsomot hozzáadom a húshoz, majd egymás után a gombát és a zöldborsót is.

3. Lépés

Sózom, fűszerezem borssal, köménnyel és bőven majoránnával. Lefedem, hagyom párolódni, ha kevés leve lenne, pici vizet adok hozzá.

4. Lépés

A májat kevés olajon egy külön edényben sütöm meg. Amikor a hús és a többi megpuhul, fűszerezem pirospaprikával, belekeverem a megsült májat.

5. Lépés

Hozzáadom a szeletelt uborkát a tejfölt, lefedem, és további 7-8 percet forralom lassú tűznél. Ha hígabb maradt a szaftja, egy kevés keményítőt hintek rá, elkeverem és besűrítem. Petrezselymes burgonyával tálalom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

131 receptek

Sütemények

826 receptek

Olcsó ételek

483 receptek

Gyors ételek

2018 receptek

Húsételek

1188 receptek

Desszert

1882 receptek

Ebéd

2483 receptek

Főtt

1875 receptek