![Slambuc bográcsban Slambuc bográcsban](https://eu.tastescdn.net/thumbor/MPKeu639shh0YIOmwb-QzBt1mS0=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/W9OgjsEvGSSPnwFzC2BO/8d1af20f4f60f805b47fdd3dc1e493.jpeg)
Forrás: Youtube
Slambuc bográcsban
Mindenhol máshogy hívják, de egy tipikusan bográcsos ételről van szó.
Hozzávalók
- 30 dkg kenyérszalonna
- 1 Szál szárazkolbász
- 4 ks vöröshagyma
- 1 kg sárga krumpli
- 1 ks lecsópaprika
- 1 ks erős paprika
- 1 ks paradicsom
- 40 dkg lebbencstészta
- 2 ek zsír
- 3 ek fűszerpaprika
- 11⁄2 l víz
- só bors
Eljárás
Először a szalonnát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk, a hagymát, burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk, a paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomot összevágjuk és a laska tésztát nagy darabokra törjük.
A zsírt, a kolbászt és a szalonnát beletesszük a bográcsba és zsírjára pirítjuk, majd kivesszük a húsokat a zsírból.
Ezután a laska tésztát pirítjuk bele, majd azt is kivesszük belőle. A hagymát üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a lecsópaprikát, a paradicsomot és 5 perc után a burgonyát is.
Pár perc pirítás után hozzáadjuk a vizet és felforraljuk, majd pirospaprikázzuk, sózzuk, borsozzuk és a tésztát is beleszórjuk.
Ha kezd puhulni a tészta, a kolbászos szalonnát és az erős paprikát is hozzáadjuk, szükség esetén vízzel pótoljuk.
Ezután hagyjuk egy fél órát állni, hogy összeérjenek az ízek és utána fogyasszuk jól behűtött kovászos uborkával.