HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: garten-gg

Sült libacomb

Kívánom, hogy sikeres legyen a recept elkészítése! Utánozhatatlan íze miatt érdemes kipróbálni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 Minden libacomb Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • rozmaring Hozzáadott
  • fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 2 dl száraz fehérbor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Mint elég sok szakács, szeretem előzetesen besózni a húst, ezáltal puhább és ízletesebb lesz a végeredmény. Ha van rá lehetőséged, már előző nap sózd be a libacombot.

2. Lépés

Az előkészített és már besózott libacombot helyezd előmelegített sütőben lévő tűzálló edénybe. Tipp: Ezúttal a függőleges sütés módszerét használtam, azaz a libacombot a csonthoz közel megszúrva egy vastagon vasra helyeztem és úgy sült, hogy a húsa a tűzhöz legközelebb eső része mindig fentről lefelé haladt.

3. Lépés

A tűzálló tál aljára terítsd a meghámozott, karikára vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Fűszerezd meg a libacombot rozmaringgal és borssal. A sütőt 190 Celsius-fokra állítsd és kb. fél órán át sütögetd a húst. Közben rendre locsold meg a saját levével, így lesz igazán omlós. Ezt ajánlott percekente megtenni!

4. Lépés

Kb. fél óra után locsold meg a libacombot a száraz fehérborral. Tipp azoknak, akik nem szeretik az erős boros ízt az ételben: a bor alkoholtartalma elpárolog sütés közben, így csak a finom ízek maradnak meg.

5. Lépés

Addig süsd a húst, míg a bőre szép pirosas, ropogós nem lesz.

6. Lépés

Betakarva, minimum 10 percet pihentesd mielőtt felszolgálod. Tálald friss zöldfűszerrel, mint például petrezselyemmel megszórva, ami kiválóan ellensúlyozza a zsíros hús jellegét.

Hasonló receptek

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

Gombamártás csirkével

Tejszínes gombamártás receptje párolt csirkével.

Marinált sertésborda

Ízletes és szaftos marinált sertésborda. Tökéletes választás családi ebédre vagy vacsorára.

Csirkemell paradicsomszósszal

Ízletes recept csirkemell paradicsomszósszal.

Vadas mártás recept zsemlegombóccal

A vadas mártás a magyar konyha egyik kiemelkedő és évszázados hagyományokkal rendelkező specialitása. A gazdagon fűszerezett, sűrű, krémes mártás tökéletesen illik a puha zsemlegombóchoz, amelyeket a vadas mártásban tálalunk. Az elegáns, de mégis rusztikus, és ízletes szintjén igazán kiemeli az étel jellegzetes ízeit.

Hiteles görög csirke gyros Tzatziki mártással

A görög csirke gyros receptje egy ínycsiklandó mediterrán ételt hoz egyenesen az Ön asztalára. A gyengéden pácolt csirke, a friss, ropogós zöldségek, a krémes Tzatziki-szósz és a puha, bolyhos pitakenyér kombinációja minden bizonnyal csábító. Az elkészítés egyszerűsége és az isteni íz teszi ezt a görög alapételt méltóvá arra, hogy a családi étkezések állandó szereplője legyen.

Sült pulykamell

A pulykamell az egyik kedvenc ételem! Először karácsonyra készítettem el ezt a receptet, és azóta az egyik védjegyemmé vált az otthoni főzésben. A hús szaftos, zsenge és aromás, a fűszernövények hozzáadása pedig egyedi ízt ad neki. A legfontosabb azonban a megfelelő sütési idő - nem túl rövid, hogy a hús ne legyen nyers, de nem is túl hosszú, hogy ne száradjon ki.

Régimódi marhahús és zöldségpörkölt

Nincs is jobb egy kiadós pörköltnél egy hideg téli estén, és én pontosan ezt a receptet találtam ki.

Hasonló receptek

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

Gombamártás csirkével

Tejszínes gombamártás receptje párolt csirkével.

Marinált sertésborda

Ízletes és szaftos marinált sertésborda. Tökéletes választás családi ebédre vagy vacsorára.

Csirkemell paradicsomszósszal

Ízletes recept csirkemell paradicsomszósszal.

Vadas mártás recept zsemlegombóccal

A vadas mártás a magyar konyha egyik kiemelkedő és évszázados hagyományokkal rendelkező specialitása. A gazdagon fűszerezett, sűrű, krémes mártás tökéletesen illik a puha zsemlegombóchoz, amelyeket a vadas mártásban tálalunk. Az elegáns, de mégis rusztikus, és ízletes szintjén igazán kiemeli az étel jellegzetes ízeit.

Hiteles görög csirke gyros Tzatziki mártással

A görög csirke gyros receptje egy ínycsiklandó mediterrán ételt hoz egyenesen az Ön asztalára. A gyengéden pácolt csirke, a friss, ropogós zöldségek, a krémes Tzatziki-szósz és a puha, bolyhos pitakenyér kombinációja minden bizonnyal csábító. Az elkészítés egyszerűsége és az isteni íz teszi ezt a görög alapételt méltóvá arra, hogy a családi étkezések állandó szereplője legyen.

Sült pulykamell

A pulykamell az egyik kedvenc ételem! Először karácsonyra készítettem el ezt a receptet, és azóta az egyik védjegyemmé vált az otthoni főzésben. A hús szaftos, zsenge és aromás, a fűszernövények hozzáadása pedig egyedi ízt ad neki. A legfontosabb azonban a megfelelő sütési idő - nem túl rövid, hogy a hús ne legyen nyers, de nem is túl hosszú, hogy ne száradjon ki.

Régimódi marhahús és zöldségpörkölt

Nincs is jobb egy kiadós pörköltnél egy hideg téli estén, és én pontosan ezt a receptet találtam ki.

Reels

Új