HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: guvo59

Sült vegán klasszikus sajtos torta

Ez a vegán sajttorta ugyanolyan lenyűgöző, ha nem még inkább, mint a hagyományos, tej alapú sajttorta. Élvezze ezt a tejmentes, bűntudatmentes élvezetet, amely nem köt kompromisszumot a klasszikus sajttorta ízével!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
9
  • 112 csészék Nyers kesudió Hozzáadott
  • 1 csésze Cukrozatlan mandulatej Hozzáadott
  • 1 csésze Kristálycukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál vanília kivonat Hozzáadott
  • Egy nagy citrom leve Hozzáadott
  • 14 teáskanál Tengeri só Hozzáadott
  • 112 csészék összetört vegán kekszekből Hozzáadott
  • 6 EL Vegán vaj, olvasztott Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Áztassa a nyers kesudiót egy éjszakán át vagy legalább 6 órán át. Ez egy döntő lépés a "sajtos" töltelék krémes állagának és ízének eléréséhez.

2. Lépés

Ha kevés az időd, használhatod a gyors áztatás módszerét: önts forró vizet a kesudióra, és hagyd egy órán át áztatni.

3. Lépés

Melegítse elő a sütőt 178 °C-ra, és zsírozzon ki egy 9 hüvelykes piteformát.

4. Lépés

A kéreg elkészítéséhez pépesítse a vegán kekszet egy konyhai robotgépben, amíg finomra nem őrli. Adjuk hozzá az olvasztott vegán vajat, és ismét pépesítsük, amíg össze nem keveredik. Most nyomja a keveréket a kizsírozott piteforma aljára, és süsse körülbelül 10-12 percig. Használja egy pohár alját a kéreg lenyomásához, ez biztosítja, hogy a kéreg szorosan és egyenletesen tömörödjön.

5. Lépés

Ez idő alatt készítse el a sajttortatölteléket. Csöpögtessük le a beáztatott kesudiót, és tegyük turmixgépbe. Adjuk hozzá a mandulatejet, a cukrot, a vaníliakivonatot, a citromlevet és egy csipet sót. Turmixoljuk addig, amíg sima és krémes keveréket kapunk.

6. Lépés

Öntse ezt a krémes keveréket a megsült tésztára, és egyenletesen oszlassa el.

7. Lépés

Süssük előmelegített sütőben kb. 45-55 percig, vagy amíg a szélek enyhén megbarnulnak. Minél rövidebb a sütési idő, annál krémesebb a sajttorta.

8. Lépés

Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakán át vagy legalább 6 órán át hűtőszekrényben pihentetjük. A hűtési folyamat segít megszilárdulni és fokozza a sajttorta ízét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Mascarpone

141 receptek

Sült

585 receptek

Ebéd

2588 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek

Desszert

1950 receptek