HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Sütés nélküli epres túrótorta

Egyszerű, gyors és nagyszerű!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Alap

  • 180 g keksz Hozzáadott
  • 60 g vaj Hozzáadott

Krém

  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 ks vanília Hozzáadott
  • 6 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 750 g tehéntúró Hozzáadott
  • 150 ml tej Hozzáadott
  • 12 ks lapzselatin Hozzáadott

Tetejére

  • 400 g Eper Hozzáadott
  • 20 g tortazselé Hozzáadott
  • 4 dkg cukor Hozzáadott
  • 5 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A kekszet morzsásra összetörjük, majd elkeverjük a vajjal, és kivajazott tortaformába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.

2. Lépés

Közben a puha vajat a cukorral és a vaníliarúd magjaival habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne. Hozzáadjuk az áttört túrót, és eldolgozzuk.

3. Lépés

A forró tejhez hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat, elkeverjük benne, és folyamatos keverés mellett, még forrón, a túrós keverékhez adjuk, majd eldolgozzuk. A kekszes alapra ráöntjük a túrós masszát, elsimítjuk rajta, és visszatesszük a hűtőbe 3-4 órára, amíg teljesen megszilárdul.

4. Lépés

A tortazselét összekeverjük a cukorral, felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Forrás után további egy percig főzzük, majd félrehúzzuk, és hagyjuk 10-12 percet hűlni. A tortazselét az eprekre öntjük, a torta közepétől kifelé haladva, majd újabb egy órára visszatesszük a hűtőbe.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új