HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Sütés nélküli epres túrótorta

Egyszerű, gyors és nagyszerű!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Alap

  • 180 g keksz Hozzáadott
  • 60 g vaj Hozzáadott

Krém

  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 ks vanília Hozzáadott
  • 6 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 750 g tehéntúró Hozzáadott
  • 150 ml tej Hozzáadott
  • 12 ks lapzselatin Hozzáadott

Tetejére

  • 400 g Eper Hozzáadott
  • 20 g tortazselé Hozzáadott
  • 4 dkg cukor Hozzáadott
  • 5 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A kekszet morzsásra összetörjük, majd elkeverjük a vajjal, és kivajazott tortaformába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.

2. Lépés

Közben a puha vajat a cukorral és a vaníliarúd magjaival habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne. Hozzáadjuk az áttört túrót, és eldolgozzuk.

3. Lépés

A forró tejhez hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat, elkeverjük benne, és folyamatos keverés mellett, még forrón, a túrós keverékhez adjuk, majd eldolgozzuk. A kekszes alapra ráöntjük a túrós masszát, elsimítjuk rajta, és visszatesszük a hűtőbe 3-4 órára, amíg teljesen megszilárdul.

4. Lépés

A tortazselét összekeverjük a cukorral, felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Forrás után további egy percig főzzük, majd félrehúzzuk, és hagyjuk 10-12 percet hűlni. A tortazselét az eprekre öntjük, a torta közepétől kifelé haladva, majd újabb egy órára visszatesszük a hűtőbe.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

484 receptek

Mascarpone

140 receptek

Köretek

943 receptek

Desszert

1909 receptek

Húsételek

1195 receptek

Gyors ételek

2051 receptek

Vacsora

1621 receptek

Sütemények

827 receptek