HIRDETŐ

Szilvás Gombóc - a tradicionális íz élménye

Egy olyan desszert, amely a magyar konyha egyik kedvence.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg szilva meghámozva és magozva Hozzáadott
  • 2 Csésze cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag darált dió g Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 2 Csomag tészta pl darált káposzta tészta g Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A szilvát pürésítsük össze egy turmixgépben, hozzáadjuk a cukrot, lisztet, darált diót és vajat, majd jól keverjük össze.

2. Lépés

A tésztát nyújtsuk ki, majd vágjunk belőle kb. 10x10 cm-es négyzeteket.

3. Lépés

Tegyünk egy-egy evőkanál szilvás tölteléket a tészta négyzetek közepére, és a széleit összehajtva formáljunk belőle gombócot.

4. Lépés

A tojást verjük fel egy tálban, és a gombócokat meglocsoljuk vele.

5. Lépés

Süssük előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig, amíg a tészta aranybarna és a szilva meggörbül.

6. Lépés

Tálaljuk melegen, forró tejjel, habtejszínnel, vagy vaníliás cukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek