HIRDETŐ

Szilvás Gombóc - a tradicionális íz élménye

Egy olyan desszert, amely a magyar konyha egyik kedvence.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg szilva meghámozva és magozva Hozzáadott
  • 2 Csésze cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag darált dió g Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 2 Csomag tészta pl darált káposzta tészta g Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A szilvát pürésítsük össze egy turmixgépben, hozzáadjuk a cukrot, lisztet, darált diót és vajat, majd jól keverjük össze.

2. Lépés

A tésztát nyújtsuk ki, majd vágjunk belőle kb. 10x10 cm-es négyzeteket.

3. Lépés

Tegyünk egy-egy evőkanál szilvás tölteléket a tészta négyzetek közepére, és a széleit összehajtva formáljunk belőle gombócot.

4. Lépés

A tojást verjük fel egy tálban, és a gombócokat meglocsoljuk vele.

5. Lépés

Süssük előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig, amíg a tészta aranybarna és a szilva meggörbül.

6. Lépés

Tálaljuk melegen, forró tejjel, habtejszínnel, vagy vaníliás cukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új