HIRDETŐ

Forrás: Paymaster_Ukraine for Pixabay

Szíves darált hús hegyes káposztával

Ez a recept a családom kedvence, és gyakran kerül az asztalunkra. A fűszeres darált hús és a hegyes káposzta enyhe, enyhén édes ízének kombinációja egyszerűen verhetetlen. Néhány apró trükkel, amit az évek során megtanultam, ez az étel mindig abszolút ízletes lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Vegyes darált hús Hozzáadott
  • 1 nagy Hegyes káposzta Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Tablespoon Mustár Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Paprikapor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 Tablespoon növényi olaj Hozzáadott
  • 125 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A sós darált káposzta recepthez először távolítsa el a káposzta szárát, és vágja finom csíkokra. A darált húst természetesen mindig szobahőmérsékleten kell feldolgozni, ezért időben vegyük ki a hűtőből.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk. Ezt a lépést ne hagyja ki, mert ez adja meg az étel megfelelő ízét.

3. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a darált húst a serpenyőbe, és pirítsuk morzsásra.

4. Lépés

Adja hozzá a hagymát és a fokhagymát, és párolja őket, amíg áttetszővé válnak. A megpirított hagyma és fokhagyma aromája biztos jele annak, hogy a darált hús elérte a megfelelő főzési pontot.

5. Lépés

Most adjuk hozzá a hegyes káposztát, és keverjük jól össze az egészet. Néhány perc múlva hozzáadjuk a vizet, és hagyjuk az egészet közepes lángon kb. 15 percig főni. Tartsa a fedőt kissé ferdén, hogy a gőz ki tudjon szökni.

6. Lépés

Végül a sós darált káposztát sóval, borssal, mustárral és paprikával ízesítjük. Itt a saját ízlése szerint válogathat. A frissen őrölt bors különleges ízt ad az ételnek.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1149 receptek

Mascarpone

124 receptek

Olcsó ételek

469 receptek

Sütemények

818 receptek

Ebéd

2391 receptek

Gyors ételek

1914 receptek

Desszert

1808 receptek

Tészta

334 receptek