HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Szuperkrémes spenótfőzelék

A spenótfőzelék sokunk kedvence, de legalább ennyien rettegik a rossz menzás élmények miatt. Elsősorban nekik ajánlom ezt a receptet, hogy meglegyen az első pozítív élményük ezzel az étellel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 100 g zsemle vagy kenyérbél Hozzáadott
  • 800 ml tej Hozzáadott
  • 500 g Spenót Hozzáadott
  • 25 g finomliszt Hozzáadott
  • 3 ek napraforgó olaj Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A kenyérbélt vagy zsemlét tépkedjük kisebb darabokra, öntsünk rá a tejből annyit, amennyi ellepi, és hagyjuk állni, hogy megszívhassa magát. Ha friss spenótot használunk, először távolítsuk el a levelek főereit, enyhén sós vízben főzzük elő 15 percet, majd szűrjük le. Ha fagyasztott spenótot használunk, egyszerűen olvasszuk ki és úgy adjuk hozzá a kész rántáshoz.

2. Lépés

Közben egy lábasban készítsünk egyszerű rántást a lisztből, az olajból és a reszelt fokhagymából. Amikor készen vagyunk a spenót leszűrésével, hozzáadjuk a kenyérbéllel együtt a rántáshoz. Felöntjük a maradék tejjel, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd az egészet alaposan leturmixoljuk.

3. Lépés

A krémesre turmixolt főzeléken forralunk még egyet (szükség esetén még vízzel higíthatunk rajta). Főtt tojással és pirított-főtt burgonyával tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek