:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/n-ohyqmAvJA5AXKYvSG-/587d19987b87964470199d5f5c89f7.jpeg)
Forrás: unsplash
Tartalmas Tokhal bundában otthon
A Tokhal bundában egy finom, tartalmas, egyszerű és gyorsan elkészíthető, magyaros étel, amit akár ebédre, vacsorára vagy ünnepi alkalmakkor is elkészíthetünk. A tokhal könnyed íze remekül harmonizál a ropogós bundával és az ízesítőkkel, ami minden étkezőasztal díszévé válhat.
Hozzávalók
- 4 ks tokhal filé
- 90 Gram liszt
- 150 Gram zsemlemorzsa
- 4 ks tojás
- só, bors ízlés szerint
- 4 ks citrom
- főzőolaj a sütéshez
Eljárás
A tokhal filéket mosd meg, majd töröld szárazra és mindkét oldalán sózd, borsozd be.
Három tálban készítsd el a panírozáshoz szükséges alapanyagokat: az egyikben legyen a liszt, a másikban a felvert tojás, a harmadikban pedig a zsemlemorzsa.
Egyenként forgasd bele a halakat először a lisztbe, ezután a tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába.
Egy serpenyőben hevítsd fel a főzőolajat, majd addig süsd a halakat, amíg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz.
A sült tokhalat citrommal tálald!