HIRDETŐ

Forrás: canva

Tartós csalamádé

A csalamádé savanyúság tökéletes télire.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 3 kg káposzta Hozzáadott
  • 3 kg Paprika Hozzáadott
  • 2 kg uborka Hozzáadott
  • 1 kg vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 dl ecet os Hozzáadott
  • 14 dkg Hozzáadott
  • 80 dkg cukor Hozzáadott
  • 2 kávéskanál szalicil Hozzáadott
  • 2 kávéskanál citromsav Hozzáadott
  • 6 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 ek fekete bors szemes Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

55 perc.
1. Lépés

A zölsdégeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőnle kell gyalulni. Ha igazán mutatós üvegeket szeretnénk eltenni télire, vegyünk színes paprikákat: pirosat, sárgát.

2. Lépés

A felaprítotthozzávalókat egy nagy tálba tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a fűszereket és ízesítőket, majd alaposan összekeverjük. A babérlevelet törjük apró darabokra. Az egészet állni hagyjuk kb. 4-6 órát, ezelatt levet ereszt.

3. Lépés

Végül az előre előkészített üvegeket megtöltjük az összeért zöldségekkel, felöntjük a levével, és lezárjuk.

Hasonló receptek

VedresB
VedresB
Csalamádé télire
Videorecept

Csalamádé télire

Csalamádé, hogy a tél színesebb legyen. A tökéletes párosítás a főételek mellé.

Ropogós csalamádé télire

A Ropogós csalamádé télire egy tradicionális, meghitt és melengető fogás, mely a téli hónapokban is képes megtartani és hozzánk varázsolni a kerti zöldségek frissességét és ízét.

Csalamádé

Friss és ropogós hozzávalókból áll, és tökéletes kísérője lehet a vasárnapi ebédeknek.

Házi Kovászos uborka télire

A kovászos uborka egy hagyományos magyar savanyúság, amit télire készítenek el. Az uborkák savanyítása a kovászolt uborkalének köszönhető, amelyet otthon is könnyedén elő lehet állítani.

Nizzai saláta

A Nizzai saláta Franciaország, pontosabban Nizza városának híres salátája, ami roppant változatos és ízletes. Apait-anyait bele lehet dobni, a végeredmény így mindig egy picit más, de mindig remek. Alapja a friss zöldségeknek és a halnak köszönhetően rendkívül egészséges is.

Gyors Bedobálós Savanyúság

A \Bedobálós Savanyuság\ egy gyors és egyszerű recept, amely bármilyen zöldség eltevéséhez használható. Nincs szükség különleges technikára vagy bonyolult elkészítési folyamatra, csak a zöldségek, a savanyúság alaplé és persze egy jó nagy befőttesüveg kell hozzá.

Nyögő káposztával

A Nyögő káposzta az egyik legismertebb magyaros egytálétel, a hagyományosan főtt sertéshúsból és káposztából készülő igazi népi fogás. Különlegessége a pikáns, savanykás ízvilág. Télen különösen jól esik egy tál belőle.

Házi kovászos uborka készítése

A kovászos uborka egy frissítő savanyúság, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon. Az alapanyagok között szerepelnek friss uborka, fokhagyma és különböző fűszerek, amelyek egy kis idő és egy speciális keverék segítségével gyönyörűen fermentálódnak.

Hasonló receptek

VedresB
VedresB
Csalamádé télire
Videorecept

Csalamádé télire

Csalamádé, hogy a tél színesebb legyen. A tökéletes párosítás a főételek mellé.

Ropogós csalamádé télire

A Ropogós csalamádé télire egy tradicionális, meghitt és melengető fogás, mely a téli hónapokban is képes megtartani és hozzánk varázsolni a kerti zöldségek frissességét és ízét.

Csalamádé

Friss és ropogós hozzávalókból áll, és tökéletes kísérője lehet a vasárnapi ebédeknek.

Házi Kovászos uborka télire

A kovászos uborka egy hagyományos magyar savanyúság, amit télire készítenek el. Az uborkák savanyítása a kovászolt uborkalének köszönhető, amelyet otthon is könnyedén elő lehet állítani.

Nizzai saláta

A Nizzai saláta Franciaország, pontosabban Nizza városának híres salátája, ami roppant változatos és ízletes. Apait-anyait bele lehet dobni, a végeredmény így mindig egy picit más, de mindig remek. Alapja a friss zöldségeknek és a halnak köszönhetően rendkívül egészséges is.

Gyors Bedobálós Savanyúság

A \Bedobálós Savanyuság\ egy gyors és egyszerű recept, amely bármilyen zöldség eltevéséhez használható. Nincs szükség különleges technikára vagy bonyolult elkészítési folyamatra, csak a zöldségek, a savanyúság alaplé és persze egy jó nagy befőttesüveg kell hozzá.

Nyögő káposztával

A Nyögő káposzta az egyik legismertebb magyaros egytálétel, a hagyományosan főtt sertéshúsból és káposztából készülő igazi népi fogás. Különlegessége a pikáns, savanykás ízvilág. Télen különösen jól esik egy tál belőle.

Házi kovászos uborka készítése

A kovászos uborka egy frissítő savanyúság, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon. Az alapanyagok között szerepelnek friss uborka, fokhagyma és különböző fűszerek, amelyek egy kis idő és egy speciális keverék segítségével gyönyörűen fermentálódnak.

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

100 receptek

Olcsó ételek

450 receptek

Gyors ételek

1704 receptek

Ebéd

2252 receptek

Sütemények

795 receptek

Karfiol

64 receptek

Húsételek

1081 receptek

Desszert

1658 receptek