:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/4tQabiDnwzfWUA7uBMci/c129d0e43c0f5c723c7bf7050a73a9.jpeg)
Forrás: Merrimon from Getty Images
Tészta csirkével és spárgával
Ez a recept a kedvenc íz- és színkombinációm. Évek óta készítem ezt a tésztát, mind munka utáni gyors ebédre, mind különleges alkalmakkor vendégeknek. A csirke zamatos és ízgazdag, a spárga pedig frissességet kölcsönöz neki.
Hozzávalók
- 400 g Tészta
- 2 pcs Csirkemell
- 1 bunch Spárga
- 4 fogak Fokhagyma
- 2 kanalak Olívaolajok
- só és bors ízlés szerint
- Frissen reszelt parmezán sajt a megszóráshoz
Eljárás
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Fűszerezzük a csirkét sóval és borssal, és süssük a serpenyőben mindkét oldalát kb. 4-5 percig, amíg jól megbarnul és elkészül. Tapasztalatom szerint, hogy a csirke szaftos maradjon, ne süssük túl.
Közben főzzük meg a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint. Az én módszerem a tökéletesen főtt tésztához az, hogy a csomagoláson feltüntetett időből 1-2 percet levonok - akkor al dente.
Amikor a csirke elkészült, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre. Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és főzzük körülbelül 30 másodpercig. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott spárgát, és főzzük kb. 3-4 percig, amíg al dente nem lesz. Ne feledje, hogy a spárga nem szabad túlfőzni. Még mindig ropogósnak kell lennie.
Tegye vissza a csirkét a serpenyőbe, és keverje bele a spárgát. Adjuk hozzá a főtt tésztát, és jól keverjük össze. Ha ez túl száraz, hozzáadhat egy kis vizet a tészta főzéséből.
Kanalazzuk az ételt tányérokra, és szórjuk meg frissen reszelt parmezán sajttal. Ez még fokozhatja az ízeket és adhat némi rafinériát.
És voilá! Kész a csirkés spárgás tészta.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/ifsoi3hUXMDeY_ycbt7m/2f3cc2a2880687a7a0ecfd0befb32c.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rie6-RXbU2jkwFgTOCgG/bc3a5492e9f093eed65820d4801b91.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/B5dMBVUIsnqurbMpT3Py/1c05d1ed020b4f94fef5eec54a8894.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/IXBJeD4BUpcNoLoH7W2_/1141bf80685557600335eb7bbd3f91.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/9-aRAFRXr9y75Y0uJFDx/d4b79ce8271469cbc5078c13069c7d.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/hHv2fBnNGcl80y7CeutS/1ea81fd3051676a4570be1514c270b.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/MhtvUlVXP5gGLMHYVV4p/a47197ecae9f9dda9bcefa13236ee5.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/eYDtWQY8KYkTD8bymUmc/da138b477f40294833fb3bfc5fe0fd.png)












