HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tökéletes Görög rakott burgonya

Fűszeres, gyömbéres köret vagy könnyű főétel, amely bármilyen húsos étellel tökéletes párosítás. A görög rakott burgonya sült citromhéjjal és friss rozmaringgal ízesítve, felvidítja az étkezéseket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 112 kg burgonya Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyomány Hozzáadott
  • 2 nagy szál rozmaring Hozzáadott
  • 4 ek olíva olaj Hozzáadott
  • 2 citrom leve és héja Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 1 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • 2 ek szárított oregánó Hozzáadott
  • 1 tk őrölt paprika Hozzáadott
  • 100 g görög feta sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, sütőrács közepére állítva.

2. Lépés

Hámozzuk meg a burgonyát, majd vágjuk 1 cm széles szeletekre.

3. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze az olívaolajat a sóval, borssal, a köménnyel, az oreganóval, a fokhagymával, a citrom levével és a reszelt citromhéjjal.

4. Lépés

Adjuk hozzá a burgonyát és alaposan keverjük össze, hogy minden szelet bevonódjon az ízesítő keverékkel.

5. Lépés

Terítsük szét a burgonyát egy nagy, sütőálló tálban. A tetejére szórjuk rá a rozmaringot.

6. Lépés

Süssük a burgonyát a sütőben kb. 1 órán át, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

7. Lépés

Szórjuk meg a feta sajttal, majd süssük további 10 percig, vagy míg a sajt meg nem olvad.

8. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek