HIRDETŐ

Forrás: canva

Töltött káposzta karácsonyra

Ez a recept egy családi kedvenc a háztartásunkban! Épp úgy szeretjük a főzést, mint a végeredményt. A finom, ízletes gombával és hússal töltött káposzta valódi ünnepi hangulatot teremt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 nagy fej savanyú káposzta Hozzáadott
  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 100 g főtt rizs Hozzáadott
  • 1 teáskanál édes-nemes pirospaprika Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
  • 200 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Kezdjük a rizzsel! Főzz meg 100 g rizst egy kis sóval. Utána tegyük félre hűlni. Ne főzd teljesen puhára a rizst, mert később még hosszú ideig fog főni a töltött káposztában.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel nagyon finomra, és párold meg 2 evőkanál olajban.

3. Lépés

A darált húst keverd össze a megpárolt hagymával és fokhagymával, majd add hozzá a főtt rizst is. Ízesítsd sóval, borssal és pirospaprikával.

4. Lépés

A savanyú káposzta leveleit egyenként töltsd meg a húsos-rizses töltelékkel, majd tekerd össze őket szorosan.

5. Lépés

Egy nagy fazekat bélelj ki szalonnával és helyezd bele a töltött káposzta leveleket.

6. Lépés

Öntsd rá a maradék savanyú káposzta levét és tedd fel lassú tűzön főni. A töltött káposzta akkor lesz igazán finom, ha lassú tűzön, hosszú ideig fő.

7. Lépés

Mikor kész, tálald tejföllel. Hidd, a tejföl igazán feldobja az ízeit!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új