HIRDETŐ

Tradicionális magyar hentes tokány

Tradicionális magyar hentes tokány

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg marhahús comb Hozzáadott
  • lapocka Hozzáadott
  • 1 kg krumpli Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl vörösbor Hozzáadott
  • 2 dl húsleves Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsír Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A marhahúst kockákra vágjuk, és sózzuk, borsozzuk.

2. Lépés

Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál zsírt, és rádobjuk a húst. Közepes lángon körülbelül 10 perc alatt minden oldalát megsütjük.

3. Lépés

A hagymát finomra vágjuk, és hozzáadjuk a húshoz. A fokhagymát is hozzátesszük, megpároljuk.

4. Lépés

A vörösborral és a húslevessel felöntjük, és lassú tűzön fél óráig főzzük.

5. Lépés

A krumplit meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a húshoz, és további 20-25 percig főzzük.

6. Lépés

A lisztet egy kevés vízzel elkeverjük, és a tokányhoz adagoljuk. Rázogatjuk, hogy a szósz besűrűsödjön.

7. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

484 receptek

Mascarpone

140 receptek

Köretek

943 receptek

Desszert

1909 receptek

Húsételek

1195 receptek

Gyors ételek

2051 receptek

Vacsora

1621 receptek

Sütemények

827 receptek