HIRDETŐ

Forrás: freepik

Ünnepi töltött dagadó

Örömmel osztom meg veletek az ünnepi töltött dagadó receptjét, amelyet anyukámtól tanultam.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 ks közepes nagyságú dagadó Hozzáadott
  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • fél fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 50 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só, bors majoranna paprika ízlés szerint Hozzáadott
  • 100 ml olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A dagadókat először alaposan megmossuk, hogy minden szennyeződést eltávolítsunk róluk a biztonságos és finom étel érdekében. Majd egy tálba beletesszük a darált húst, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, valamint a fűszereket. Jó tanács, hogy ne spóroljunk a fűszerekkel, mert ez adja meg a töltelék ízét. Egy tojást és a morzsát is hozzákeverünk, majd alaposan összegyúrjuk. A tölteléket beletöltjük a dagadókba, amit azért ajánlok főzés előtt hagyni állni legalább 30 percet, hogy az ízek jól összeérjenek.

2. Lépés

Ezután egy nagy fazékban forrásba hozzuk az olajat, majd belehelyezzük a töltött dagadókat és közepes lángon addig főzzük őket, míg a hús teljesen átsül. Itt fontos, hogy a főzés közben időnként megforgassuk a dagadókat, hogy egyenletesen piruljanak meg. A főzési idő általában 45 perc, de mindig ellenőrizd, hogy a hús megfelelően átsült-e!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek