HIRDETŐ

Forrás: Dietmar Rauscher for Alamy Stock

Vaddisznócomb szósszal

Egy finom vaddisznócomb, lassan sült, míg meg nem lesz puha és szaftos. Ez a tartós és nyugtató étel tökéletes a hideg téli estékhez és a különleges alkalmakhoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

A vaddisznócombért

  • 1 Darab Vaddisznócomb (kb. 2-2,5 kg) Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 3 Csokor Rosemary Hozzáadott
  • 5 Toes Fokhagyma (szeletekre vágva) Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál bors Hozzáadott

A mártáshoz

  • 1 Bögre vörösbor Hozzáadott
  • 1 Bögre Marhahúsleves Hozzáadott
  • 1 evőkanál méz Hozzáadott
  • 1 evőkanál Dijoni mustár Hozzáadott
  • 2 evőkanál Friss apróra vágott kakukkfű Hozzáadott
  • 2 evőkanál Kukoricakeményítő (opcionális, sűrítéshez) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A vadmalac comb receptjéhez először előmelegíti a sütőt 220 Celsius-fokra.

2. Lépés

Dörzsölje be a vaddisznócombot olívaolajjal, sóval és borssal. Adj hozzá rozmaringágakat és szeletelt fokhagymagerezdeket.

3. Lépés

Süsségesse meg a combot előmelegített sütőben kb. 30 percig, amíg megpirul és ropogóssá válik.

4. Lépés

Közben készítse el a mártást egy serpenyőben a tűzhelyen. Kombinálja a vörösbort, a húslevest, a mézet, a Dijoni mustárt és az apróra vágott kakukkfűvet, majd forralja fel mindent.

5. Lépés

30 perc sütés után öntse rá a mártást a combra és csökkentse a sütő hőmérsékletét 180 Celsius fokra. Süssön tovább, és időnként locsolja meg a combot a mártással, amíg megpuhul. Ez további 2 - 2,5 órát vesz igénybe.

6. Lépés

Sütés után hagyja pihenni a vaddisznócombját 15 percig mielőtt felszolgálná.

7. Lépés

Tálalja a vaddisznócombót a szósszal és a választott köretekkel. Jó étvágyat!

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1149 receptek

Mascarpone

124 receptek

Olcsó ételek

469 receptek

Sütemények

818 receptek

Gyors ételek

1914 receptek

Szószok

266 receptek

Desszert

1808 receptek

Tészta

334 receptek

Túró

225 receptek