HIRDETŐ

Forrás: drKokos via istockPhotos

Vaddisznóhát pörkölt

Egy ízletes recept, tökéletes ünnepi lakomához vagy vasárnapi családi ebédhez. A vaddisznóhátat finoman pörköljük a sütőben, amíg puha és szaftos nem lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Vaddisznóhát

  • 112 kg Vaddisznohát Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál bors Hozzáadott

Szősz

  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 Darab fokhagymagerezd Hozzáadott
  • 1 Darab hagyma Hozzáadott
  • 500 ml vörösbor Hozzáadott
  • 500 ml Vadvadaszat Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Rosemary Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Kakukkfű Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A vaddisznóhátszínet előkészítése érdekében melegítse elő a sütőt 160°C-ra. Dörzsölje be a vaddisznóhátszínt olívaolajjal, sóval és borssal. Pirítsa meg egy serpenyőben nagy lángon, amíg minden oldala barna lesz. Helyezze a húst egy tűzálló tálba.

2. Lépés

Olvassza meg a vajat ugyanabban a serpenyőben. Adj hozzá fokhagymát és hagymát, és párold meg őket, amíg megpuhulnak. Adj hozzá vörösbort és forrald fel magas hőmérsékleten 5 percig, hogy csökkentse az alkoholtartalmat. Adj hozzá vadhús alaplevet, rozmaringot és kakukkfűt, és hagyd a szószt 10 percig főni.

3. Lépés

Öntse a mártást a vaddisznóhátra. Fedje le a tűzálló tálat és tegye azt 2 órára az sütőbe, amíg a hús megpuhul. Hagyja a húst 10 percig pihenni a felszolgálás előtt.

Hasonló receptek

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Vaddisznócomb szósszal

Egy finom vaddisznócomb, lassan sült, míg meg nem lesz puha és szaftos. Ez a tartós és nyugtató étel tökéletes a hideg téli estékhez és a különleges alkalmakhoz.

Ropogósra sült csirkecombok a sütőben

A ropogósra sült csirkecombok receptje az egyik kedvencem egy hangulatos hétvégi étkezéshez. A csirkecombok kívül ropogósak, belül pedig puhák és szaftosak, egyszerűen ellenállhatatlanok. A receptemben használt fűszerekkel a csirkének mindig aromás, erős, de nem túl erős íze van.

Szószban párolt szarvaspörkölt

Egy laktató vadhús étel, különösen a hideg hónapokban népszerű. A szarvas húst ízesített szószban pároljuk, ezáltal válik különösen finommá és lédússá. Az ételt legjobban nokedlivel és vöröskáposztával tálaljuk.

Mole Poblano mexikói csirke csokoládémártással

A Mole Poblano egy finom mexikói specialitás, amelyet rendszeresen készítek a családomnak. A csirkecombokat csokoládéval fűszerezett fűszeres mártásban pároljuk, ami annyira különlegessé teszi ezt az ételt. Próbálja ki ezt az érdekes mexikói csirke receptet, és imádni fogja!

Ropogós kacsacomb vörösboros mártással

El sem tudok képzelni hangulatosabb vasárnap délutánt, mint egy jó olvasmányt a konyhában, a párolt kacsacomb illata mellett. Ezt a receptet különösen élveztem - a combok hihetetlenül puhák és a bőr ropogós lett. A finom vörösboros mártással együtt igazi csemege. Nem megfeledkezve az alma enyhe édességéről, amely tökéletes egyensúlyt teremt a combok ízéhez.

Gombamártás csirkével

Tejszínes gombamártás receptje párolt csirkével.

Hasonló receptek

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Vaddisznócomb szósszal

Egy finom vaddisznócomb, lassan sült, míg meg nem lesz puha és szaftos. Ez a tartós és nyugtató étel tökéletes a hideg téli estékhez és a különleges alkalmakhoz.

Ropogósra sült csirkecombok a sütőben

A ropogósra sült csirkecombok receptje az egyik kedvencem egy hangulatos hétvégi étkezéshez. A csirkecombok kívül ropogósak, belül pedig puhák és szaftosak, egyszerűen ellenállhatatlanok. A receptemben használt fűszerekkel a csirkének mindig aromás, erős, de nem túl erős íze van.

Szószban párolt szarvaspörkölt

Egy laktató vadhús étel, különösen a hideg hónapokban népszerű. A szarvas húst ízesített szószban pároljuk, ezáltal válik különösen finommá és lédússá. Az ételt legjobban nokedlivel és vöröskáposztával tálaljuk.

Mole Poblano mexikói csirke csokoládémártással

A Mole Poblano egy finom mexikói specialitás, amelyet rendszeresen készítek a családomnak. A csirkecombokat csokoládéval fűszerezett fűszeres mártásban pároljuk, ami annyira különlegessé teszi ezt az ételt. Próbálja ki ezt az érdekes mexikói csirke receptet, és imádni fogja!

Ropogós kacsacomb vörösboros mártással

El sem tudok képzelni hangulatosabb vasárnap délutánt, mint egy jó olvasmányt a konyhában, a párolt kacsacomb illata mellett. Ezt a receptet különösen élveztem - a combok hihetetlenül puhák és a bőr ropogós lett. A finom vörösboros mártással együtt igazi csemege. Nem megfeledkezve az alma enyhe édességéről, amely tökéletes egyensúlyt teremt a combok ízéhez.

Gombamártás csirkével

Tejszínes gombamártás receptje párolt csirkével.

Reels

Új