Forrás: Pixabay
Vegyes zöldségleves egyszerűen
Ez a friss zöldségekből készült leves minden évszakban jól esik. Egy kiadós ebéd részeként, akár könnyű vacsoraként is megállja a helyét.
Hozzávalók
- 5 ks sárgarépa
- 5 ks fehérrépa
- 1 ks kis zeller
- 1 ks karalábé
- 250 g zöldborsó
- 2 ks újhagyma
- 2 csokor Petrezselyem
- 4 ek olívaolaj
- 31⁄2 l víz
- só
- őrölt fekete bors
- szerecsendió
Eljárás
Kezdésképpen tegyük fel a vizet forrni, majd tisztísuk meg az összes zöldséget, és vágjük őket egyforma méretű kockákra.
Ezután egy másik fazékban olajat hevítünk, és hozzáadjuk az összes zöldséget.
A zöldségeket kevergetve 5-6 percig pirítjuk, sózzuk, és kevés vizet adunk hozzá, és tovább kevergetjük.
Miután elkevertük, öntsük fel 3,5 liter forrásban lévő vízzel, és adjunk hozzá a frissen őrölt borsot, a reszelt szerecsendiót és sózzuk ízlés szerint.
Fedjük le a levest és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem főnek.
Miután megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk a leveshez az apróra vágott petrezselymet, 1-2 percig tovább főzzük, és már kész is a leves.