HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Vegyes zöldségleves egyszerűen

Ez a friss zöldségekből készült leves minden évszakban jól esik. Egy kiadós ebéd részeként, akár könnyű vacsoraként is megállja a helyét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 5 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 5 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 1 ks kis zeller Hozzáadott
  • 1 ks karalábé Hozzáadott
  • 250 g zöldborsó Hozzáadott
  • 2 ks újhagyma Hozzáadott
  • 2 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 4 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 312 l víz Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • őrölt fekete bors Hozzáadott
  • szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdésképpen tegyük fel a vizet forrni, majd tisztísuk meg az összes zöldséget, és vágjük őket egyforma méretű kockákra.

2. Lépés

Ezután egy másik fazékban olajat hevítünk, és hozzáadjuk az összes zöldséget.

3. Lépés

A zöldségeket kevergetve 5-6 percig pirítjuk, sózzuk, és kevés vizet adunk hozzá, és tovább kevergetjük.

4. Lépés

Miután elkevertük, öntsük fel 3,5 liter forrásban lévő vízzel, és adjunk hozzá a frissen őrölt borsot, a reszelt szerecsendiót és sózzuk ízlés szerint.

5. Lépés

Fedjük le a levest és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem főnek.

6. Lépés

Miután megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk a leveshez az apróra vágott petrezselymet, 1-2 percig tovább főzzük, és már kész is a leves.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák