HIRDETŐ

Forrás: canva:bonchan

Zöldborsófőzelék mirelitből

Egy kedves barátomtól tanultam ezt a receptet, aki egy igazi zöldségfej. Azóta ez az egyik kedvenc hozzáteszem, hogy gyors és egyszerű fogásom, amelyben az egészség és az íz is helyet kap. A mirelit zöldborsó kényelmes alternatíva a friss zöldséghez képest, ráadásul télen is könnyen beszerezhető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g mirelit zöldborsó Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál finomliszt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet fehérbors Hozzáadott
  • 1 dl tejszín (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kevés olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, amíg aranybarna színű nem lesz. Fontos, hogy közepes lángon süssük, hogy ne égjen oda.

2. Lépés

Ekkor adjuk hozzá a lisztet, és pirítsuk tovább a hagymával együtt még 2-3 perce, míg a liszt színe meg nem világosodik. Ez a rántás alapja, amely sűrűséget ad a főzeléknek.

3. Lépés

Majd öntsük fel vízzel, és adjuk hozzá a mirelit zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

4. Lépés

Főzzük 20-25 percig, míg a zöldborsó kellően megpuhul.

5. Lépés

Ha szeretjük a krémesebb textúrát, a főzési idő végén adjuk hozzá a tejszínt. Keverjük össze, és lassú tűzön hagyjuk még 4-5 percig főni.

Reels

Új

Top kategóriák