HIRDETŐ

Forrás: LeventKonuk from Getty Images

Zsemle olaj nélkül

A családom imádja a zsemlét és az élesztős kenyereket, de dietetikusként mindig igyekszem megtalálni a kedvenc ételeink egészségesebb változatait. Ezt a tésztát olajmentesen tartottam, és a szakmám és személyes tapasztalataim miatt tudom, hogy az egészséges táplálkozás minden kritériumának megfelel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 1 Kanál Sók Hozzáadott
  • 30 g Cukor Hozzáadott
  • 1 táska Szárított élesztő Hozzáadott
  • 300 ml Langyos tej Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • Zsír a forma kenéséhez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy tálban összekeverjük az összes száraz hozzávalót - lisztet, sót, cukrot és élesztőt. Egy szomszédos tálban verjük fel a tojásokat a langyos tejjel, majd ezt a keveréket adjuk a száraz hozzávalókhoz.

2. Lépés

Kezdje el gyúrni a tésztát egy papírnehezékkel. Ez egy fontos lépés, amit nem szabad elsietni. Legalább 10 percig kell dagasztani a tésztát, hogy minden összetevő megfelelően összeérjen, és a tészta sima és rugalmas legyen.

3. Lépés

Hagyjuk a tésztát a tálban, takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen legalább 30 percig kelni, amíg a tészta térfogata megduplázódik. Az elkészítésnek ez a része a nagymamám kedvence volt, aki mindig szerette a tökéletesen megkelt tésztát.

4. Lépés

Közben kenje ki a formát. Amikor a tészta megkelt, tegyük át egy lisztezett munkafelületre, és formázzuk a kívánt zsemleformára. Legyen óvatos, hogy ne sértse meg túlságosan a tésztát, és ne emelkedjen meg.

5. Lépés

Süssük 35-40 percig 180 fokon, amíg aranybarnára sül. Sütéskor mindig a sütő középső fokozatát használja, hogy a zsemle egyenletesen süljön meg.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek