HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Zsenge karalábé töltve

Az átlagos karalábé receptek után itt egy kis újdonság is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 40 dkg darált sertéshús vagy darált pulykahús Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 4 ks közepes karalábé Hozzáadott
  • 10 dkg Rizs Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 evőkanál finomliszt Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • borsikafű ízlés szerint Hozzáadott
  • őrölt fűszerkömény ízlés szerint Hozzáadott
  • majoranna ízlés szerint Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Vájjuk ki a karalábékat úgy, hogy vékony falat hagyunk neki. A kivájt darabokat félretesszük.

2. Lépés

A darált húst összekeverjük a tojással, az előzőleg félig megfőtt rizzsel, ízlés szerint sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel. Az így elkészített tölteléket lazán beletöltjük a karalábékba. A maradék tölteléket gombóc formájában a karalábé mellé tesszük.

3. Lépés

A megtöltött karalábékat lábosba egymás mellé tesszük, a kivájt karalábédarabkákkal együtt. Annyi vizet öntünk alá, hogy háromnegyedig ellepje. Ízesítjük sóval, esetleg vegetával, majd kis lángon, fedő alatt puhára főzzük.

4. Lépés

Ha kész, kiszedjük a töltött karalábékat és a gombócokat. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amit hozzáöntünk a karalábédarabkákhoz, beletesszük az apróra vágott petrezselymet, és hagyjuk egyet "rottyanni". Visszahelyezzük a töltött karalábékat és a gombócokat is. Még melegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Mascarpone

141 receptek

Sült

585 receptek

Ebéd

2588 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek

Desszert

1950 receptek