:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/pcGBNdefDHJy9WDR7UBY/eff9d8e9fcef9ca016a3d0591936fd.jpeg)
Forrás: Pixabay
A legnagyobb gondossággal elkészített Gianni pizza
A Gianni pizza egy igazán összetett, finom pizza, melyet a legnagyobb gondossággal kell elkészíteni. Az olasz eredetű recept számtalan izgalmas hozzávalót tartalmaz, melyek minden egyes falatban felfedezhetőek. Francescana Massimo, Michelin-csillagos séf alkotta meg ezt a receptet, és bár az elkészítése hosszabb időt vesz igénybe, az eredmény minden fáradságot megéri.
Hozzávalók
A tésztához:
- 500 g liszt
- 350 ml víz
- 2 g élesztő
- 10 g só
- 20 g olívaolaj
A szószhoz:
- 400 g konzervelt paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
A feltéthez:
- 250 g mozzarella
- 100 g sonka
- 100 g gomba
- 50 g olajbogyó
- 50 g articsóka szív
- 2 evőkanál kapribogyó
- Reszelt parmezán és olívaolaj a tálaláshoz
Eljárás
A tészta elkészítése: Keverjük össze a lisztet a vízzel egy nagy tálban. Adjuk hozzá az élesztőt, és keverjük tovább, majd adjuk hozzá a sót és végül az olívaolajat.
Gyúrjuk össze a tésztát, majd fedjük le, és hagyjuk 1,5 órát pihenni.
A szószhoz: Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a fokhagymát, majd a konzervelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Főzzük 15 percig, majd hagyjuk kihűlni.
A feltét előkészítéséhez: Szeleteljük fel a mozzarellát, a sonkát, a gombát, az articsóka szíveket és az olajbogyókat.
Nyújtsuk ki a tésztát a kívánt méretre, majd kanalazzuk rá a szószt. Tegyük rá a feltéteket, és szórjuk meg a kapribogyóval.
Előmelegített, 200°C-os sütőben süssük 10-15 percig, majd szórjuk meg reszelt parmezánnal, és locsoljuk meg olívaolajjal.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/eYDtWQY8KYkTD8bymUmc/da138b477f40294833fb3bfc5fe0fd.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/DWwD49G8An32ylq0GbPt/27f1071280b0b5dc967b8b1cf75d9f.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/4jNPgxLphUFb1YKlx1WY/25df6f252822c372ff0a0e6c1965eb.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/x06Mag8YDJubK1QsTBRB/9765b6e8e56a3ebbf527aaac9bb3fa.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/k2WhAJz6uRtpc1cu0jRF/e3086996edcb02bade7aac8a7ae0ae.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/InKz4mLMc4M4ZMpQ7_7B/e5370ea99a3887439d6a4378234e97.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rv_UR9FVX1I8_4nJ8wLC/722f41239053b3290cdaaf5ad91a23.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/p5aCsUWppswXBzmhXrij/9b9c50c7ded411d86fd717aeafad62.jpeg)












