HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Babfőzelék füstölt oldalassal

Tápláló lélekmelengető a hűvös napokra - a babfőzelék elkészítése rendkívül egyszerű, és ráadásul pénztárcabarát és rendkívül laktató is egyben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 30 dkg fejtett száraz bab Hozzáadott
  • 30 dkg füstölt oldalas Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 3 ek finomliszt Hozzáadott
  • 5 dkg sertészsír Hozzáadott
  • 2 ek tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

160 perc.
1. Lépés

Áztassuk be a babot egy éjszakán át.

2. Lépés

Egy lábasban 1,5 liter vízben megfőzzük a beáztatott babot és a füstölt oldalast. Adjuk hozzá a fej hagymát (egészben), sót és zúzott fokhagymát. Amikor a hagymafej kezd szétfőni, szedjük ki az edényből.

3. Lépés

Amikor a bab és a sertéshús megfőtt (kb. 1,5 óra), a füstölt húst kiszedjük és a liszttel és a zsírral elkészített rántást hozzáadjuk a főzelékhez.

4. Lépés

Végül a tejfölt is belekeverjük és felforraljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Sütemények

833 receptek

Szlovák

57 receptek

Brokkoli

71 receptek

Tojás

287 receptek