HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Babgulyás gazdagon

Ez a recept télen-nyáron megállja a helyét az asztalon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 ek sertészsír Hozzáadott
  • 1 kg marhanyak Hozzáadott
  • 50 dkg fejtett bab Hozzáadott
  • 1 Fej nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks közepes tv paprika Hozzáadott
  • 1 ks közepes hegyes erős paprika Hozzáadott
  • 2 ks közepes paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks közepes sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks közepes fehérrépa Hozzáadott
  • 1 kis db zeller Hozzáadott
  • 2 ek fűszerpaprika Hozzáadott
  • 4 Szál Kakukkfű Hozzáadott
  • 4 ks babérlevél Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

140 perc.
1. Lépés

A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. A marhanyakat kockákra vágjuk fel, és tegyük a hagymára. Keverjük jól össze, és hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon a hús. Ezután jöhet a kockára vágott erős és sima paprika. Utána a paradicsom, sárgarépa, fehérrépa és a zeller is. Keverjük össze, és hagyjuk pár percet párolódni. Szórjuk a fűszerpaprikát és a borsot a zöldségekre, a friss kakukkfüvet pedig tépkedjük rá. Öntsük fel vízzel az egészet, majd sózzuk meg, és hagyjuk felforrni a levest.

2. Lépés

Forrás után öntsük bele az előzőleg beáztatott babot, és ha a babhoz nem adtunk az áztatás idején babérlevelet, akkor azt is tegyük a levesbe. Ezután lassú tűzön, addig főzzük a babot, amíg meg nem puhul. Ez körülbelül másfél-két óra lesz, de közben azért figyeljük. A kész levest kevés tejföllel a tetején tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

484 receptek

Mascarpone

140 receptek

Köretek

943 receptek

Desszert

1909 receptek

Húsételek

1195 receptek

Gyors ételek

2051 receptek

Vacsora

1621 receptek

Sütemények

827 receptek