HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Babgulyás gazdagon

Ez a recept télen-nyáron megállja a helyét az asztalon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 ek sertészsír Hozzáadott
  • 1 kg marhanyak Hozzáadott
  • 50 dkg fejtett bab Hozzáadott
  • 1 Fej nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks közepes tv paprika Hozzáadott
  • 1 ks közepes hegyes erős paprika Hozzáadott
  • 2 ks közepes paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks közepes sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks közepes fehérrépa Hozzáadott
  • 1 kis db zeller Hozzáadott
  • 2 ek fűszerpaprika Hozzáadott
  • 4 Szál Kakukkfű Hozzáadott
  • 4 ks babérlevél Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

140 perc.
1. Lépés

A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. A marhanyakat kockákra vágjuk fel, és tegyük a hagymára. Keverjük jól össze, és hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon a hús. Ezután jöhet a kockára vágott erős és sima paprika. Utána a paradicsom, sárgarépa, fehérrépa és a zeller is. Keverjük össze, és hagyjuk pár percet párolódni. Szórjuk a fűszerpaprikát és a borsot a zöldségekre, a friss kakukkfüvet pedig tépkedjük rá. Öntsük fel vízzel az egészet, majd sózzuk meg, és hagyjuk felforrni a levest.

2. Lépés

Forrás után öntsük bele az előzőleg beáztatott babot, és ha a babhoz nem adtunk az áztatás idején babérlevelet, akkor azt is tegyük a levesbe. Ezután lassú tűzön, addig főzzük a babot, amíg meg nem puhul. Ez körülbelül másfél-két óra lesz, de közben azért figyeljük. A kész levest kevés tejföllel a tetején tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új