HIRDETŐ

Babgulyás konzerv babból

Ez a klasszikus magyar étel, mely gazdag ízekben és tartalmas összetevőkben. Különösen népszerű a hideg hónapokban, mivel jól melegít belülről. Babgulyás konzerv bab segítségével könnyen elkészíthető, az így megtakarított idővel pedig más dolgokra összpontosíthatunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g konzerv bab Hozzáadott
  • 250 g marhahús Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 nagy paradicsom Hozzáadott
  • 2 zöldpaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 kiskanál köménymag Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A marhahúst felkockázzuk és félretesszük.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a paprikát és a paradicsomot megmosva, apróra vágjuk.

3. Lépés

Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, majd pár percig dinszteljük, amíg aranybarnává válik.

4. Lépés

Hozzáadjuk a fokhagymát, a köménymagot és a pirospaprikát, majd egy percig kevergetjük.

5. Lépés

Hozzáadjuk a húst, és addig főzzük, amíg a hús meg nem pirul.

6. Lépés

Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a vizet.

7. Lépés

Fedjük le, és főzzük kb. 30-40 percig, amíg a hús megpuhul.

8. Lépés

Ekkor adjuk hozzá a konzerv babot, és főzzük még 10-15 percig.

9. Lépés

Tálaljuk forrón.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Mascarpone

141 receptek

Sült

585 receptek

Ebéd

2588 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek

Desszert

1950 receptek