HIRDETŐ

Bodzaszörp: a természetesen édes és egészséges üdítő

A bodzaszörp egy természetesen édes, egészséges és finom üdítő, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 1 kg bodza bogyó Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan a bodza bogyókat és távolítsuk el a rothadt vagy sérült bogyókat.

2. Lépés

Tegyük a bodza bogyókat egy nagy lábosba, és öntsünk rá 2 liter vizet.

3. Lépés

Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőfokot, és főzzük további 20-30 percig, amíg a bogyók megpuhulnak.

4. Lépés

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni.

5. Lépés

Szűrjük le a szörpöt egy finom szűrőn vagy selyemszaténon, hogy eltávolítsuk a magvakat és a héjat.

6. Lépés

Adjunk hozzá 2-3 evőkanál cukrot (ízlés szerint), és keverjük össze, amíg feloldódik.

7. Lépés

Szűrjük át egy sima szűrőn, hogy eltávolítsuk a cukor maradékát, és tároljuk a hűtőben.

8. Lépés

Szervírozzuk hidegen, és élvezze a bodza szörp ízét.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1151 receptek

Mascarpone

125 receptek

Olcsó ételek

470 receptek

Sütemények

818 receptek

Gyors ételek

1920 receptek

Szószok

268 receptek

Desszert

1813 receptek

Tészta

336 receptek

Túró

228 receptek