HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Bolognai ragu, az olasz konyha leggyakrabban használt szósza

A Bolognai ragu, más néven Bolognese szósz, az olasz konyha egyik klasszikus és leggyakrabban használt szószai közé tartozik. Általában spagetti tésztával szokták tálalni, de más tésztafajtákhoz is kiválóan passzol. A hagyományos Bolognai ragut hosszan, legalább 2 órán át főzzük alacsony lángon, hogy az ízek maradéktalanul összeérjenek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált marhahús Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 sárgarépa Hozzáadott
  • 1 zellerszár Hozzáadott
  • 400 g hámozott paradicsom konzerv Hozzáadott
  • 250 ml vörösbor Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellerszárat. Pároljuk 5-6 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

2. Lépés

Adjuk hozzá a darált húst, és közepes lángon főzzük tovább, amíg a hús megpirul.

3. Lépés

Öntsük hozzá a vörösbort, és főzzük, amíg az alkohol elpárolog.

4. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsomot, a paradicsompürét, a bazsalikomot és az oregánót, majd ízesítsük sóval és borssal.

5. Lépés

Csökkentsük a hőmérsékletet, és főzzük lassan, alacsony lángon körülbelül 2 órán át, időnként megkeverve.

6. Lépés

Tálaljuk frissen főtt tésztával, megszórva friss reszelt parmezánnal.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek