HIRDETŐ

Bolognai Szósz

A Bolognai Szósz egy olasz eredetű, hús alapú ragu.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g darált marhahús Hozzáadott
  • 1 Szál sárgarépa, felkockázva Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva Hozzáadott
  • 1 konzerv paradicsom vagy pár friss paradicsom, felkockázva Hozzáadott
  • 2 evőál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 dl száraz vörösbor Hozzáadott
  • 1 dl húsleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy nagy serpenyőben vagy fazékban melegítsük fel az olajat.

2. Lépés

Adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pároljuk őket átlátszóra.

3. Lépés

Adjuk hozzá a darált marhahúst, és pirítsuk, amíg teljesen kifehéredik és ropogósra sül.

4. Lépés

Keverjük hozzá a felkockázott sárgarépát és főzzük még pár percig

5. Lépés

Öntsük hozzá a száraz vörösbort és forraljuk fel. Hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon, majd adjuk hozzá a paradicsomo és a húslevest.

6. Lépés

Ízestsük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és kakukkfűvel.

7. Lépés

Fedjük le a serpenyőt, majd főzzük lassú tűzön 30-40 percig. Időnként keverjük meg.

8. Lépés

8 Ha elkészült tálaljuk tésztával.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek