HIRDETŐ

Borzas karajszelet

Nagyon vártam már, hogy megoszthassam veletek ezt a borzas karajszelet receptet. Relatív könnyű elkészíteni, így bátran ajánlom kezdő szakácsoknak is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagy sertéskaraj szelet Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • liszt Hozzáadott
  • zsemlemorzsa Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, szórjuk meg sóval, borssal. Javasolt előző nap bemarinálni a húst, hogy még finomabb legyen az íze. A fokhagymát aprítsuk fel és szórjuk a húsra.

2. Lépés

A tojásokat verjük fel egy tányérba, másik tányérba szórjunk lisztet, a harmadikba pedig zsemlemorzsát. Itt a sorrend nagyon fontos: először a liszt, aztán a tojás, végül a zsemlemorzsais.

3. Lépés

A hússzeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Azért forgatjuk először lisztbe, hogy jobban tapadjon a tojás, és a végén a zsemlemorzsa.

4. Lépés

Bőséges olajban, közepes lángon süssük ki a hússzeleteket. Fontos, hogy ne legyen túl meleg az olaj, különben csak kívülről sül meg a hús, belül pedig nyers marad.

5. Lépés

Ha aranybarnára sült mindkét oldala, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassa.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek