:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/eDcug5V-8s0fu46mjUDL/b5d9e28f1d51794026f0bd70e0ddb1.png)
Cicás torta
A Cicás torta egy szelíd, édes és ellenállhatatlan desszert, ami az egész családot elvarázsolja a megjelenésével és az ízével.
Hozzávalók
- 225 g vaj
- 450 g porcukor
- 4 nagy tojás
- 175 g liszt
- 11⁄2 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 teáskanál vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
- 300 g étcsokoládé darabok
- 200 g fehér csokoládé darabok
- 1 Csésze tej
- Étel színezék
Eljárás
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő egy nagy, mély tepsit sütőpapírral.
Keverjük össze a szobahőmérsékletű vajat és a cukrot egy nagy keverőtálban egészen addig, amíg fényes és könnyű nem lesz.
Adjuk hozzá a tojásokat, az ét- és fehér csokoládé darabokat, és verjük fel a keveréket.
Keverjünk össze egy másik tálban a vanília aromát, a citromhéjat, a kakaóport, a sütőport és a lisztet.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat a vajas keverékkel, és lassan hozzáöntjük a tejet.
A tésztát szétosztjuk 3 részre. Az egyiket hagyjuk természetes színűnek, a másik kettőhöz pedig adjunk hozzá étel színezéket.
A tésztákat sorban beleöntjük a lábasba, majd spatulával óvatosan megkeverjük, hogy szép mintázatot kapjunk.
Az edényt a sütőbe helyezzük, és 30-40 percig sütjük, vagy amíg a tetején lévő bevonat meg nem szilárdul. Hagyjuk kihűlni a tepsiben.
Közben készítsük el a karamell borítást: olvasszuk fel a megmaradt vajat, adjunk hozzá cukrot, és főzzük addig, amíg aranybarna nem lesz. Ezután adjuk hozzá a tejet, és karamellizáljuk.
Miután a torta kihűlt, borítsuk le a karamell réteggel.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Na4uecAs_SCx26-K86kF/7d8e2aff6db0c08177010671dada95.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/B5dMBVUIsnqurbMpT3Py/1c05d1ed020b4f94fef5eec54a8894.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/j-xnqy3ofeOcl05Q2u92/a0524493ec1b1ac7e410fb2412a09c.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/InKz4mLMc4M4ZMpQ7_7B/e5370ea99a3887439d6a4378234e97.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rie6-RXbU2jkwFgTOCgG/bc3a5492e9f093eed65820d4801b91.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/5t6MRfA4Bf0KNViSBems/b6d91a20313e369d4b55f573a7504c.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Qa696ay15ZRRH9p34eHD/f0dfe4f76683155a8876e43f0bae6f.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/AJLG-N2WVJ06Gd6M-7Nu/185e958afa268c2be7bc2738397f06.jpeg)












