HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: JillWellington

Csirke húsleves recept

Ez a húsleves a nagymamám receptje, amit már hosszú évek óta készítek el családomnak. Minden hétvégén, amikor előveszem a fazekat, örömmel gondolok vissza azokra az időkre, amikor én is a nagymamám konyhájában tanulhattam a sütés-főzés mesterségét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 Minden csirketeszta Hozzáadott
  • 2 répa Hozzáadott
  • 2 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 1 zeller Hozzáadott
  • 2 szem burgonya Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Először tisztítsd meg és mosd át a zöldségeket. Itt nagyon fontos, hogy alaposan tisztítsd meg a zellert, mert sok homok szokott lenni a rügyek között.

2. Lépés

Helyezd a csirkét egy nagy fazékba, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi.

3. Lépés

Adj hozzá sót, frissen őrölt borsot, az előkészített zöldségeket és a babérlevelet.

4. Lépés

Főzd kb. 2-3 órán keresztül, amíg a csirke teljesen megpuhul. Közben többször ellenőrizd, távolítsd el a habot a leves tetejéről.

5. Lépés

Amikor a csirke megpuhult, vedd ki a fazékból, és szedjed le róla a húst. Ez a lépés azért fontos, mert így a levesben maradó csontok könnyen elbicsaklanak és kellemetlen tapintást, ízt okozhatnak.

6. Lépés

A leszedett húst tedd vissza a levesbe és főzd még pár percig.

7. Lépés

A végén szórd meg aprított friss petrezselyemmel. A petrezselyem nemcsak dekoráció, hanem fontos vitaminforrás is, így ne sajnáld belőle.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek