HIRDETŐ

Forrás: Pexels

Csirkepaprikás nokedlivel

Egy kiadós pörkölt bármilyen alkalomra tökéletes. Egyszerű elkészíeni, mégis gazdag ízvilágú, ezért az egész család imádja.

HIRDETŐ
Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

A recept ebben a cikkben található

Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

Hozzávalók

adagok száma
4

Csirkepaprikás

  • 4 ks csirkecomb felső és alsó Hozzáadott
  • 50 dkg csirkemellfilé Hozzáadott
  • 2 ks nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 ks nagy paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks Paprika Hozzáadott
  • 2 tk fűszerpaprika Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • ételízesítő ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 ek napraforgó olaj Hozzáadott
  • 3 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 ek púpozott finomliszt Hozzáadott
  • 1 dl víz Hozzáadott

Nokedli

  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 40 dkg liszt Hozzáadott
  • 3 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Kezdjük a csirkecomb, a csirkemell és a lilahagyma megtisztításával és előkészítésével. A lilahagymát apró kockákra, a csirkemelleket nagyobb darabokra vágjuk.

2. Lépés

Egy lábosban a hagymát olajon áttetszőre pároljuk, majd levesszük a tűzről és megszórjuk paprikával. Jól összekeverjük, hozzáadjuk az 1dl vizet és a fűszereket.

3. Lépés

Tegyük vissza az edényt a hőre, és adjuk hozzá a csirkecombokat és a feldarabolt csirkemellet. Forgassuk meg a húsokat, hogy a fűszerek minden oldalt lefedjenek, majd adjuk hozzá a kockára vágott paprikát és paradicsomot. Lefedve pároljuk a saját levében, és ha szükséges adjunk hozzá vizet.

4. Lépés

Amíg a csirke sül, keverjük össze a lisztet a tejföllel és adjunk hozzá egy kis paprikát. Hígítsuk fel egy kicsit a főzőlével, és keverjük a tejföllel csomómentesre.

5. Lépés

Ha a csirkecomb és a mell megpuhult, hozzáadjuk a tejfölös keveréket, óvatosan összekeverjük és felforraljuk. Ha szükséges, fűszerezzük.

6. Lépés

A nokedlihez a hozzávalókat fakanállal enyhén csomós masszává keverjük.

7. Lépés

Forraljunk fel 4-5 liter vizet egy csipet sóval és 2 evőkanál olajjal.

8. Lépés

Nokedliszaggató segítségével csepegtessük a keveréket a forrásban lévő vízbe, majd amikor a nokedlidarabok a felszínre úsznak, egy szűrővel szedjük ki őket.

9. Lépés

Tálaljuk a csirkepaprikást a nokedlivel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek