HIRDETŐ

Diós mézes sütemény

Ismerjük azt az érzést, mikor bármikor napközben megjön az étvágyunk valami finom falatra. Próbálja ki ezt a puha süteményt. :)

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
28
  • 1 db alma Hozzáadott
  • 200 ml Esztergák Hozzáadott
  • 6 kanalak Szöveg Hozzáadott
  • 1 kanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 kanál Szódabikarbóna Tea Hozzáadott
  • 12 kanalak vanília kivonat Hozzáadott
  • 200 ml Olívaolaj Hozzáadott
  • 500 g Simliszka liszt Hozzáadott
  • 100 g Diófélék vagy amit otthon találunk Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Az apróra vágott almát 2-3 percig pirítjuk egy előmelegített serpenyőben, amíg el nem kezd puhulni. Felöntjük vízzel, és kb. 10 percig főzzük, vagy amíg a víz elpárolog.

2. Lépés

Eközben aprítjuk a diókat, hogy finoman vágottak legyenek.

3. Lépés

Tedd az almát a tálba, és keverjük hozzá a mézet, a fahéjat, a szódabikarbónát, a vaníliát és az olajat. Mindent alaposan keverjünk össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet. A legjobb, ha kézzel dagasztjuk. A tészta finom, zsíros és nem ragad.

4. Lépés

A tésztát fóliával lefedjük és 1 órára a hűtőbe tesszük.

5. Lépés

A pihentetés után a tésztát két részre osztjuk. A tésztát 2 sütőpapír között nyújtjuk ki. Körülbelül ½ cm vastagságúra nyújtjuk. Az tésztából pohárral sütiket szaggatunk ki és áthelyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

6. Lépés

A süteményeket aprított dióval vagy aprított keserű csokoládéval megszórhatja.

7. Lépés

Sütjünk 200 ˚C-on, kb. 8-10 percig vagy amíg meg nem sülnek.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1149 receptek

Mascarpone

124 receptek

Olcsó ételek

469 receptek

Sütemények

818 receptek

Gyors ételek

1914 receptek

Desszert

1808 receptek

Tészta

334 receptek

Ebéd

2391 receptek