HIRDETŐ

Forrás: Olga Kriger from Canva

Diós torta mascarponéval

Ez a diós mascarponés torta minden alkalomra remek választás, legyen szó születésnapról, névnapi ünnepségről vagy csak azért, mert valami édesre vágysz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A testület számára:

  • 200 g darált dió Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 100 g Vaj Hozzáadott
  • 3 db Tojás Hozzáadott
  • 150 g Cukor Hozzáadott
  • 12 csomagok sütőpor Hozzáadott
  • 1 kanál vanília kivonat Hozzáadott

A krémhez:

  • 500 g mascarpone Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • Citromlé és reszelt citromhéj Hozzáadott

Díszítéshez:

  • fehér csokoládé Hozzáadott
  • Dió a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, és előkészítünk egy sütőpapírral bélelt tepsit.

2. Lépés

Egy tálban keverjük össze a diót, a lisztet és a sütőport. Ezek a hozzávalók alkotják a kéreg alapját.

3. Lépés

A vajat, a cukrot és a tojásokat habosra verjük. Fontos, hogy a vajat szobahőmérsékleten tartsuk, így jobban fel tudjuk verni.

4. Lépés

Adjuk hozzá a diós keveréket és a vaníliakivonatot a vajas habhoz. Keverjük össze az egészet jól.

5. Lépés

Öntse a tésztát az előkészített formába, és süsse a sütőben kb. 30-40 percig, vagy amíg a sütemény átsül. A diós kéreg hajlamos gyorsan elkészülni, ezért próbáljuk meg fél óra sütés után megszurkálni.

6. Lépés

Sütés után hagyja kihűlni a süteményt.

7. Lépés

Közben készítse el a tejszínt. Keverjük össze a mascarponét a porcukorral, a levével és a reszelt citromhéjjal.

8. Lépés

Vágjuk a tésztát 2-3 részre, és kenjük közéjük a mascarponés krémet.

9. Lépés

A maradék krémet kenje a torta külső oldalára.

10. Lépés

A saját fantáziája szerint díszítheti, például csokoládét önthet rá, és diódarabokat rakhat rá.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek