HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Nickelphotocz

Egyszerű tökéletes mini Pavlova

Ez egy egyszerű, bolondbiztos recept a Mini Pavlovákhoz, amely garantálja a sikert.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A HABCSÓKHOZ

  • 6 Nagy tojásfehérje Hozzáadott
  • 112 csészék Ricinus cukor Hozzáadott
  • 2 kanalak Kukoricaliszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál fehér ecet Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott

A FELTÉTHEZ

  • 1 csésze Tejszínhab Hozzáadott
  • 14 csésze Porcukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • Friss vegyes bogyós gyümölcsök (tetszés szerint) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 140°C-ra (275°F). Béleljünk ki két tepsit sütőpapírral. Ez megakadályozza, hogy a mini pavlovák összeragadjanak - ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy megtartsák a formájukat.

2. Lépés

Egy nagy tálban verjük fel a tojásfehérjéket, amíg lágy csúcsok nem képződnek. Fokozatosan, evőkanalanként adjuk hozzá a cukrot, és addig verjük, amíg kemény csúcsok nem alakulnak ki. Ez általában körülbelül 7-8 percet vesz igénybe. Fontos, hogy ne siettessük ezt a lépést, mivel a cukor fokozatos hozzáadása biztosítja, hogy a cukor megfelelően feloldódjon, ami simább habcsókot eredményez.

3. Lépés

Szórjuk a kukoricalisztet, az ecetet és a vaníliát a felvert tojásfehérjére. Óvatosan keverjük bele, amíg jól össze nem áll. Ez a finom hozzáadás kiegyensúlyozza az édességet, és lágy, mályvacukros közepet ad a habcsóknak.

4. Lépés

Egy nagy kanál segítségével adagolja a habcsókot a kibélelt tálcákra, 12 egyenlő fészket formálva. Egy fagylaltkanalat is jól használhatunk ehhez.

5. Lépés

Süssük 45-60 percig, vagy amíg a habcsókok kívülről ropogósak lesznek, és az aljukat megkopogtatva üreges hangot adnak. Kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk nyitva az ajtót, hogy a habcsókok fokozatosan kihűljenek. Ez megakadályozza, hogy a habcsók megrepedjen.

6. Lépés

A tejszínhabos öntethez a tejszínt, a porcukrot és a vaníliát addig verjük, amíg megtartja a formáját.

7. Lépés

Tálaláskor helyezzen egy habcsókot egy tányérra, tetejére tegyen egy kis tejszínhabot, és díszítse friss bogyós gyümölcsökkel. Vendégei el lesznek ámulva ettől a hármasától: ropogós habcsók, krémes feltét és ragyogó friss gyümölcsök!

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

122 receptek

Húsételek

1141 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek